Alarmant

Undeva, în zonă, sună o alarmă. Din aia puternică, de clădire, care nu tace până nu vine ori poliţia, ori proprietarul s-o oprească. Nu ştiu exact unde e, însă e o zonă cu destul de multe diverse afaceri – farmacii, ABC-uri, baruri etc. În ultimele două săptămâni, e a patra oară când o aud de dimineaţă: porneşte şi se opreşte după 10 minute.

Bine, pe mine nu mă afectează, practic, mai deloc treaba asta, căci e mai departe şi oricum o aud în surdină de pe veceu; nu pot să nu mă gândesc, însă, la vecinii acelei alarme. Tot la două-trei zile să-ţi sune o alarmă odioasă, scoasă parcă din cele mai adânci colţuri ale iadului, între ora 6 jumate şi 9.

OK, sună tare, că de aia e alarmă, altfel puneau un paznic cu mustaţă să urle răguşit şi să se ţină de şale. Dar dacă sună tot la 3 dimineţi, nu şi-a dat seama nimeni că e ceva în neregulă? Poate-s şobolani care declanşează infernul, poate e un poştaş prost care bagă pe sub uşă pliantele, poate e stricat senzorul. Nu există o lege care să oblige proprietarul să ia măsuri?

One thought on “Alarmant

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.