Taximetrie, te halesc

Azi-noapte, comandă la un taxi, pe Cuvin, la Garaj. Ies, văd taxiul dând cu spatele dinspre Pestalozzi (era sens unic şi-i era lene să ocolească strada), direct într-o maşină parcată. Se aude trosc tare, taxiul dă puţin în faţă, din el coboară o duduie cu picioare mult prea groase. Se uită la maşina parcată, cu aripa faţă-dreapta îndoită, se uită la a ei, vede că n-a păţit nimic, aruncă un “dă-o-n pula (!) mea” şi ne pofteşte în maşină. Eu, perplex.

În maşină răsunau dulci acorduri manelice. Plecăm, facem dreapta, mai facem o dată dreapta, iar prin faţa fabricii de bere observ că nu pusese ceasul (aparatul de taxat, plm). “Ceasul nu funcţionează?” o întreb. “Ba da. A, staţi că nu merge, că io am mai apăsat, dar n-a mers, nu ştiu ce are, scuze, scuze”. Şi porneşte ceasul.

Mnoah, de aici totul a decurs normal, deci povestea asta nu are concluzie şocantă, amuzantă sau interesantă. Doar că doresc să se consemneze că e vorba de Taxi Euro, indicativ 31.

4 thoughts on “Taximetrie, te halesc

  1. Am renuntat de multa vreme la serviciile Euro care la un moment dat erau mult asemanatoare cu a unei firme de taxi pirat pe langa altele (acum 5 ani si se pare ca au ramas aceleasi). Pe-atunci ne spusese cineva ca se fura comenzile de niste baieti foarte “pe faza” cu masini aproape legale (pe dinafara) si ilegale pe dinauntru (ceasurile modificate, interiorul deteriorat). Cele mai renumite firme mi se par si cele mai bune si ieftine-preturile is cam aceleasi la momentul actual (din lista facand parte si doua infiintate destul de recent).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.