O chestie nu pricep

De ce Clujul e împodobit până-n dinţi (de la intrările în oraş la poduri şi la toată zona centrală) cu beculeţe şi instalaţii şi clipocitoare frumoase, toate din partea Elba (companie timişoreană cu tradiţie, alea alea), în timp ce în Timişoara avem doar câteva becuri trântite prin Piaţa Operei?

Am ratat eu ceva? E vreo zonă împodobită frumos şi nu ştiu eu?

17 thoughts on “O chestie nu pricep

  1. Nu te înşeli, Timişoara e “sărăcuţă” am bătut oraşul dis de dimineaţă, pe la ora 7 AM atunci când e linişte. E sărăcie la greu, au dispărut salbele din giratoriul de la Clinicile Noi, cele din giratoriul de la Michelangelo, Piaţa Operei e GOLAŞĂ. Mi-a fost jenă să pun pozele pe blog.
    E tristă Timişoara!

  2. crinutza, posibil să fi înţeles greşit unde băteai, dar Clujul e niţel în faţă. Au şi becuri pe străzi (care mai arată şi bine, nu kitsch-ios) şi căldură-n case (păstrând proporţiile metaforei că doar nu la asta se rezumă tot). Deci, din păcate, Cluj – Timişoara [1:0]

  3. add-on la postul anterior:
    În momentul în care emiţi pretenţii elitiste de genul “capitala culturală europeană”, trebuie MUSAI să ieşi cu ceva mai mult la rampă decât “e căldură-n casă”… Atât.

  4. Clawd, faza cu CCE nu prea are legatura cu “e caldura-n casa”. E ca si cum ai spune ca e normal ca o localitate sa n-aiba cinematograf pentru ca e primarul hot. Si atunci cum mai e cu intreprinzatorul privat?

    Ovi, raspunsul are mai multe parti: o data e faza cu primar PNTCD intr-o guvernare PDL-UDMR(care in mod normal n-ar trebui sa conteze dar uite conteaza) apoi e faza ca Timisoara e mult prea mare pentru o singura firma de marimea ELBA si atunci tortul se imparte in doua, cealalta parte merge la Luxten Lighting(fostu` employer al EBei, if you can read me) care cica are o filiala locala (AEM LL) iar in cele din urma beculetele si instalatiile si clipocitoarele frumoase se inchiriaza, nu se cumpara; firmele furnizoare nu fac parte din grupul Drufec si instalatiile nu se pot inaugura cu taiat de panglica pentru pensionarii care sa-si plimbe nepotii pe langa ele. Iar chestia cu aprinsul ramane strict pentru becurile care sa lumineze casutele din centru, alea care vand diverse chestii doar ca sa le vanda si nicidecum nu creeaza atmosfera de “Targ de Craciun”.

  5. Cluj – Premierul BOC
    Timisoara – PNTCD

    Cine are premier din orasul lui e clar ca are mai multi bani in oras. Se stie foarte clar ca Clujul a fost privilegiat in ultimii ani dpdv economic pe cand Timisoara care da cei mai multi bani la stat a luat-o in bot pt ca e batalie pe primarie.

    Daca nu se dau bani in Timisoara si se saboteaza economia ei, oamenii o duc prost, n-au beculete etc. Oamenii nu stau sa cerceteze cine e de vina si dau vina pe cel care e primar/primarie/conducere bineinteles. Prin urmare: primarul nu face, actuala conducere nu face, primaria nu face.

    Personal pe timp de criza n-am nevoie de mai multe becuri.

  6. Sincer vorbind, în Oradea avem primar PNL-ist, si totuşi avem becuri pe străzi. Din câte ştiu au fost achiziţionate acum câţiva ani şi sunt reparate şi montate anual. Dacă vrei să ai îţi cumperi şi nu aştepţi o pleaşcă, fie ea ELBA sau Luxten. În mod clar Clujul beneficiază de “atenţie sporită” din partea firmelor de tot felul, pentru că e Boc prim-ministru. Dacă ar fi Ciuhandru, pot pune pariu că Timişoara ar fi favorizată. C’aşa-i la noi…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.