Festival de muzică electronică la Jimbolia

Dacă sunteţi de prin zonă, aflaţi că, în data de 1 mai, la Jimbolia (aproximativ 50 kilometri de Timişoara) are loc un festival de muzică electronică. Biletele costă 30 de lei şi se cumpără de la faţa locului.

Ca să fim sinceri de la început, Cosmin de la YouClubVideo m-a rugat să scriu despre festivalul ăsta, ademenindu-mă cu două invitaţii ca răsplată. Ei, eu nefiind fan de muzică electronică şi adunări de genul ăsta, am hotărât că îl ajut moca, că e băiat fain, da’ îi iau trei invitaţii pe care să le dau pe blog.

Aşadar, am trei invitaţii de dat pentru festivalul respectiv. Da’ nu le dau aşa, pe degeaba. Ci vreau, în schimb, să lăsaţi un comentariu aici, prin care să-mi explicaţi ce e ăla minimal.

Cele mai trei comentarii din care eu pricep ce e ăla minimal (ex: cu ce se mănâncă, de ce e iubit de clubberi, ce droguri merg bine cu genul, cum pana mea poţi înţelege muzica asta) primesc invitaţiile. Ca ponturi: apreciez limba română, apreciez umorul şi veselia. Juriul voi fi eu (eventual ajutat de gagică, pentru că – nu-i aşa? – în spatele oricărui bărbat de succes se află o gagică sau ceva de genul ăsta). Dacă voi (eventual vom) considera că mai mult de trei comentarii ar merita invitaţiile, tragem la sorţi. Aveţi timp până în 25 aprilie.

Pagina oficială: alltimeclubbing.com.

16 thoughts on “Festival de muzică electronică la Jimbolia

  1. Minimalu’ e stilu de muzica care descrie sentimente pe care nu multa lume le cunaste,se mananca cu umpic de verdeatza si sare de preferat peste pt un gust mai bun…
    Minimalul este un gen de muzica care inca din anii 1980 a evoluat din muzica electronica…daca vrei sa intelegi muzica minimal,cel mai bine ar fi sa asculti cateva din piesele lui Richie Hawtin… o sa intelegi tu dupa o tig.

  2. Minimal…. hmm iei una bucata piesa, te joci cu ea un pic, asezonezi cu o doza de nebunie, adaugi 3 picaturi de watti si gata a iesit stilul. ;)

  3. Ok, dupa commenturi se pare ca sunt singurul cititor al blogului tau care asculta minimal :)
    Ca sa nu o lungesc, ma rezum la minimalul din muzica. Deci, minmalul(nu minimalismul) derivat din techno, a aparut ca o reactie la bpm-ul prea ridicat al altor genuri din muzica electronica. Minimal=simplu. Sunete simple dar feelingoase. Tot in minimal ai o libertate mai mare de a improviza, cu diferite sunete, construind in cadrul aceleiasi piese o noua constructie muzicala. De ce e iubit de clubberi? Hm, pentru ca e la moda. Prima data cand am auzit minimal intr-un club a fost in Berlin. M-am indragostit de muzica asta. La noi insa nu e minimal ce se baga. E doar tzubi tzub, cu unele exceptii de dj, desigur :)
    Ce droguri? Eu ma tripez doar ascultand-o, dar am auzit cum ca ar merge f bine niste K sau X (but don’t do drugs!)
    Cum intelegi muzica? Simtind-o! Daca nu merge pe sec, incearca cu suplimentele de mai sus.. Sau i-a asculta-i pe astia: Ricardo Villalobos, Aphex Twin, Magda, etc..
    Sper ca am fost pe intelesul tuturor, am incercat s-o tzin cat mai minimal..
    Ei, am o invitatie?
    Hai bafta la totzi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.