Un taxí numit surpriză

Şi cum plecam eu astăzi de la Universitate, văd trei maşini de taxi în faţa acesteia. Pun pe pauză gândurile neutre legate de moartea Mădălinei pe care tocmai le aveam, mă duc la primul şi-l întreb de libertate (“Trăiţ’, s’teţi liber?”). Se uită puţin la mine pe deasupra ochelarilor, mă măsoară şi aprobă reticent. Dau să urc.

“Unde mergi?” mă întreabă.
“Mehala”, zic.
“Nu te iau” – mă mir, că doar e cursă de cel puţin 10 lei. “Te-ai uitat pe uşă? Nu vezi ce tarife am? Nu-ţi ajung 15 lei”.

Era rechin. Avea 2,59 lei/km, şi nici măcar nu-s sigur de asta, că erau literele foarte mici şi înghesuite. Şi n-a vrut să mă ia, m-a avertizat că e scump. Cât am stat acolo n-a luat pe nimeni. Chestie care îmi pune câteva întrebări:

1. De ce m-a avertizat că e mai scump ca restul?
2. Ce anume aştepta? După ce fel de student se uita?
3. De unde mama naibii ştia că am fix 15 lei în portofel?
4. Câţi bani să fi făcut astăzi de nu a vrut, pe criza asta, să-mi ia, mişeleşte, toţi banii din portofel?!?
5. Dacă rechinii de oraş nu mai vor să-ţi ia banii, ce urmează? Violatorii care-şi cer voie şi vin cu flori? Dealeri de droguri care îţi oferă pliante cu clinici de dezintoxicare? Spărgători de maşini care nu-ţi fură nimic, dar îţi pun un Wunderbaum la retrovizoare? Preşedinte negru?

11 thoughts on “Un taxí numit surpriză

  1. O sa mearga Geoana cu Basescu impreuna la shopping de pepeni, bugetarii care se simt in plus o sa isi dea demisia, autostrazile din Romania o sa fie date exemplu in Germania, iar iarba legalizata o sa se vanda la legatura in piata :)

  2. Eu zic să începem cu un președinte, apoi cu unul negru.

    Și dacă vom vedea noapte pe stradă un tip singur dar cu un buchet de flori la el… ar trebui să ne gândim să sunăm la poliție. Așa, preventiv. Poate și ziua – că ăștia nu dorm niciodată, doar după!

    :)

  3. Fiecare student isi calculeaza cam cat il costa drumul, si in general n-o sa vezi studenti cu prea multi bani in portofel. Asa ca omu’ a preferat sa te respinga decat sa ajungi la destinatie si acolo sa constate ca ori te lasa in pace ori iti da in cap.

  4. Eauzi. Ăștia din București sunt căcăcioși. Te văd beat (rar, când mi se întâmplă să beau des, cam în fiecare weekend) și te duc unde îți trebuie sau unde ai tu scris pe mână că ești prea troznit să mai poți spune pe gură. Și la destinație… surprise buttsecs. 80 lei. 100 lei. 130 lei. Și tu ========) penis pentru că n-ai sau nu știi cum că ai sau nu înțelegi și râzi ca tâmpitul crezând că taximetristul este Vali, barmanul din expirat și că-ți spune că, na, ai datorie pe caiet de weekendul trecut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.