Trenuri pe hamsteri

Prizele din trenurile CFR dau curent alternativ. Adică ba dau, ba nu dau. Dau aşa, cât să nu le baţi obrazul că au prizele alea acolo şi nu fac nimic cu ele, câteva minute, după care îl taie. Prima oară când am observat fenomenul eram în drum spre Bucureşti, astă vară. Cu Intercity Laptopul tot trecea de pe alimentator pe baterie, iar de fiecare dată când făcea aşa îmi verificam cablul, că poate l-am rupt sau l-am scos din priză. Nţ. Lasă, o fi o problemă cu priza asta, aia e, trăim şi-aşa.

Duminică am aşteptat trenul într-o gară friguroasă aproape două ore. L-am aşteptat cu sufletul la gură; nu pentru că aş fi fost obosit şi plouat, aş fi avut apă în bocanci şi mi-aş fi dorit foarte, dar foarte tare să nu mă mai tragă curentul din toate părţile sau ceva, ci pentru că nu mai aveam baterie la telefon. Şi, după cum se ştie, telefonul îmi este o extensie. Şi ne suim noi, deci, în tren (noi, adică eu şi Alex, că week-end-ul ăsta am fost domni în deplasare), iar eu, bucuros, îmi bag telefonul în priză, să pot să-mi văd, în sfârşit, de toată treaba adunată pe parcursul week-end-ului; lucru normal, că doar Angry Birds ăla n-o să se termine singur.

Muncesc eu de zor (am reuşit să dau gata peste 30 de nivele în drumul meu spre Timişoara), iar după două ore mă uit la indicatorul baterie, să văd cât a urcat, de la 25% cât era când am băgat telefonul în priză. Urcase vertiginos până la 23%, semn că puteam eu să consum bateria mai repede decât putea CFR-ul să-mi dea mie curent alternativ.

One thought on “Trenuri pe hamsteri

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.