Viaţă grea pentru cumpărătorii de muzică

Persona e o trupă din Timişoara. Cântă un brit-pop frumos, fără accent românesc, iar muzica seamănă foarte bine cu The Kooks. Poate chiar prea tare. Au o melodie pe locul 1 la Guerrilla şi CityFM. Sunt contractaţi de casa de discuri nemţească EMG, au lansat de curând album în format digital. Şi aici voiam să ajung.

Eu vreau să am albumul lor. Pentru că îmi place ce am auzit până acum. Vreau să-l am pe bune, nu să-l fur. Vreau să îl cumpăr. Ei, Persona oferă următoarele opţiuni pentru cumpărarea albumului:

– Amazon – Nu vinde decât la americani.
– Musicload.de – e în nemţeşte, iar după două zile în care m-am chinuit să-mi fac cont aflu că nu vinde decât la nemţi, austrieci şi elveţieni.
– iTunes – acum se instalează (de 20 de minute). E greoi, se instalează cu alte căcaturi plus că rulează precum porcul pe Windows. E primul meu contact cu softul ăsta de ani de zile. Şi nu am garanţia că va merge să cumpăr din România albumul.

Deci eu, ca şi cumpărător legal de muzică pe care o doresc, de ce trebuie să trec prin o sută de hopuri până să cumpăr un album? De ce mă chinui din 30 aprilie să îl cumpăr? Nu e mai uşor să-l trag de pe torenţi? Dacă nu merge nici cu iTunes voi fi nevoit să recurg la metoda asta.

Edit: De ce căcat trebuie să restartez sistemul ca să instalez iTunes?
Şi mai edit: nu merge nici pe iTunes decât din State. Pentru o formaţie românească. Hai sictir.

22 thoughts on “Viaţă grea pentru cumpărătorii de muzică

 1. [quote]Edit: De ce căcat trebuie să restartez sistemul ca să instalez iTunes?[/quote]
  Pentru ca pe Mac nu trebuie si vor sa ne faca in ciuda noua, celor ce folosim Windows :))

 2. Da, te rog. Eventual zi-i să-mi trimită albumul, că le dau eu 10E cash, măcar nu trec banii prin casa de discuri. Serios.

 3. Raspunsul lui Corin e urmatorul:

  “stim de problema.
  e o faza legata de legislatia din romania – amazon si musicload (si poate multi altii) nu permit download din romania din cauza asta :(
  incercam sa gasim solutii alternative … pana atunci doar … la radio guerrilla :))
  o sa apara cam 2 saptamani cd-ul”

  (intamplarea face ca suntem colegi de lucru).

 4. Dragilor, ofer urmatoarea solutie:
  In 28/05/2010,ora 21:00,River Deck Timisoara e lansare album.Persona.Suburbia Afterlife.Chiar el, mult-asteptatul.Sunteti invitati.:)Veti gasi albumul de vanzare la intrare, cu booklet si toate cele, fancy shmancy, ceea ce e mai ok decat mp3-uri de pe Amazon.Sa ne vedem voiosi si cu roachenrolu-n suflet.
  Cheers!

 5. Descarcă, mă, mp3-urile din P2P și cumpără CD-ul la lansare. E perfect decent. E de domn, așa.
  Și mie-mi plac ăștia. Sună frumos.

  P.S.: ca să cumperi din iTunes store îți trebuiește cont făcut în magazinele ce vând și muzică. iTunes Store Ro vinde doar aplicații iphone/pad, pentru că noi, românii, piratăm. Din principiu.
  Poți, ofcors, să faci cont pe iTunes Store US (google Redeem itunes account) și să treci un card din RO ca și unealtă de plată. Maxim cardul ăla să fie Visa/MasterCaard, nu maestro, visa electron etc., și să ai cont în valută.

 6. Salut Ovidiu, salut people,

  Cred ca deja ai inteles cum stau lucrurile. Am postat in seara asta comunicatul de mai jos. Sper ca explica lucrurile. Incearca si linkul asta pt lamuriri: http://www.ziare.com/articole/download+muzica+mp3

  PS. Nu e pe torrente (cel putin, inca nu) :)

  Comunicat PERSONA – Download Digital Suburbia Afterlife in Romania

  Hello people! Dupa cum am anuntat zilele trecute, albumul Suburbia Afterlife este deja disponibil pentru download digital pe diverse siteuri dedicate (Amazon, ITunes, MusiLoad, etc) incepand din 30 Aprilie. Dupa cum am aflat si dupa cum ne-ati si semnalat deja unii dintre voi, Romania nu face parte din tarile care pot downloada muzica de pe aceste siteuri. Motivele le stiti sau banuiti si voi. Din pacate, asta e un aspect care nu tine de Persona, de casa de discuri EMG si, din pacate, un aspect ce nu l-am anticipat. Nu e prima si suntem convinsi ca nu e nici ultima problema ce o sa apara in complicata saga numita Suburbia Afterlife. Am inceput deja sa cautam o solutie impreuna cu managementul si casa noastra de discuri. Incercam prin PayPal sau daca nu reusim asa, vom veni cu alta solutie. Stay tuned and keep on rocking and rollin! Thanks for the support!

  PERSONA

 7. Merci. :)

  Follow up la faza de ieri…

  COMUNICAT – Suburbia Afterlife downloadabil si in ROMANIA

  Asa cum am anuntat, am lucrat la o solutie si o avem! Click link below! In plus, special treat for you, albumul costa doar 8EUR (fata de ~10EUR pe celelalte siteuri) pentru o perioada limitata, ca si o compensatie ca ati asteptat 6 zile in plus fata de Europa!

  Thanks for the support!

  PERSONA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.