Yahoo e condus de băieţi deştepţi

De ce zic asta? Pentru că, deşi îţi oferă servicii gratuite, renunţarea la ele costă. Nu pe toată lumea, ci pe cei care folosesc căsuţa poştală de la Yahoo pe termen lung, la mai mult decât înscrierea pe hi5 şi messenger. Să vă explic.

Din cei trei mari jucători pe piaţa serviciilor gratuite de e-mail (Gmail, Yahoo, Hotmail), Yahoo e singurul provider care nu oferă în pachetul gratuit nici e-mail forwarding, nici POP3/IMAP. Le oferă, în schimb, pe bani, 20 de dolari pe an. Asta înseamnă că, dacă nevoile utilizatorului într-ale e-mail-ului cresc, cei care s-au bazat la început pe Yahoo sunt puţin în budă. Citirea e-mail-urilor cu un client offline, fie că e Outlook, Thunderbird sau client mobil, nu se poate face în mod gratuit. Migrarea spre Gmail e facilă din partea Google, dar necesită o plată către Yahoo, indiferent că vrei să-ţi redirecţionezi toate mailurile sau să ţi le preiei prin POP3. Până şi de la Hotmail e uşor să pleci, chiar dacă nu oferă decât POP3. Gmail-ul e cel mai liber din acest punct de vedere: oferă tot, gratuit.

Cine e afectat de acest inconvenient?

Firme. Da, nu râdeţi, există firme care încă n-au aflat că îşi pot cumpăra un domeniu ieftin şi că pot avea adrese de e-mail adevărate. În momentul în care partea de online nu mai e gestionată de vreun nepot al patronului şi e preluată de un om competent, intervine nevoia de mai mult, deci taxa de 20 de euro.

Tinere neveste. În momentul în care se mărită, adresa, să zicem, haricleea_alupulesei@yahoo.com devine incorectă şi derutantă. Pentru că pe ea o cheamă acum Haricleea Glonţ. Şi e femeie măritată. Iar contactele ei mai vechi au doar adresa veche.

Nemulţumiţii. Yahoo nu e providerul perfect. Interfaţa e greoaie, are probleme cu ataşarea fişierelor, mailurile vin greu, intră la spam ce nu trebuie şi în inbox reclame la Viagra. Ai avea nevoie să schimbi providerul dar, din nou, adresa ta o are mai multă lume şi nu ai cum să îi anunţi pe toţi. 20 de dolari.

Ştiţi ceva soluţii de a prelua toată activitatea de pe Yahoo fără a trece prin plată?

17 thoughts on “Yahoo e condus de băieţi deştepţi

 1. Eu fac parte din ultima categorie.

  Si da, am reusit sa gasesc o metoda sa import toate mailurile vechi pe contul de Gmail, si sa le redirectioneze pe cele noi, tot cate contul Gmail, fara sa platesc un leut.

  Daca te intereseaza cum, imi poti trimite un mail si te ajut.

 2. Nope, nada, nimic. În termeni și condiții (pagina 829.129, rândul doi) este specificat cum că un cont devine inactiv la 6 luni de la ultimul login și este șters de pe mașinile lor într-un interval discrețional, mai mare de 6 luni , evident.

  Cred că trebuie să adaugi o perspectivă suplimentară întrebărilor din postul ăsta: Yahoo este, oare, la fel de interesat precum și Google să rețină datele personale ale doamnei Haricleea Glonț? Pentru că la asta se rezumă câcatul. În ultimă instanță, înainte să pleci de pe yahoo ștergi tot (e-mail, calendari, contacți, știuleți etc.) și faci cat-typewriting pe tastatură în câmpul Password. Însă băieții deștepți de la yahoo colectează. Și colectează în draci. Ca fapt divers, cred că peste 50 la sută dintre utilizatorii de rețele sociale folosesc contul de e-mail yahoo pentru înregistrare. Asta înseamnă că acolo primesc și notificări, alerte, informații.

  Soluția este modernă și ieftină, după cum ziceai și tu: domeniu ieftin și server de e-mail propriu dacă n-ai încredere în hoster.

 3. Exista niste programele cu care poti sa “pacalesti” Yahoo-ul pentru POP3. Sau cel putin existau acum cativa ani, nu stiu daca mai functioneaza. Unul dintre ele se numeste ypops (http://ypopsemail.com/). Vad ca nu mai e actualizat de un an, dar merita incercat.

 4. nu radem… sunt multi care habar n-au ca isi pot pune mail@site-ul lor…

 5. hehe, se poate! … daca emailul e inregistrat ca yahoo.co.uk :p. Sunt fericita forworditoare al emailurilo yahoo in gmail :P

 6. Da, se poate daca iti muti contul pe Asia. Mai exact, dupa logare: My Account –> (la Account Settings) Set language, site, and time zone –> Yahoo Asia. Save. Game. Set. Match. :)
  Dupa aceea, in Yahoo Mail –> Options –> POP & Forwarding –> Allow etc.

 7. Mie mi se pare OK, sincer să fiu. Dacă vrei mai mult decât îți oferă ei moca, atunci sari cu banul. E simplu.

  Trebuie să accepți că și ei au nevoie de bani pentru a susține serviciul, la fel cum și tu ai bannere pe blog, pentru a susține blogul. E fix aceeași chestie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.