10.000 de euro pentru cele mai tari idei

Eu idei măreţe, bănoase, care să schimbe lumea sau tehnologia n-am avut niciodată. Sau nu-mi amintesc să fi avut. Oricum când nu sunt sigur dacă am avut sau nu, mă uit în jurul meu, în buzunare şi portofel şi descopăr că nici n-am inovat nimic, nici nu mi-a adus o pâine pe masă o idee de-a mea. În schimb, îi admir pe cei care pot, care vor, care au cunoştinţele necesare încercării de a dezvolta ceva, orice, bun.

Dacă eu nu pot decât să-i admir, Fundaţia “Romtelecom pentru români” îi poate şi premia pe cei cu idei bune. În perioada 15 aprilie – 15 mai, elevii şi studenţii pasionaţi de domeniul comunicaţiilor sunt invitaţi să se înscrie la concursul “Idei tari“. Competiţia naţională îşi propune să încurajeze performanţa, să răsplătească pasiunea tinerilor până în 30 de ani pentru domeniul IT&C şi să stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea şi inovaţia în acest domeniu.

E vorba despre un “concurs de idei tari” în domeniul IT&C, pentru orice tânăr care încă nu a împlinit 30 de ani. Cele mai valoroase proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 10.000 de euro (premiul 1 – 5000 euro, premiul 2 – 3000 euro, premiul 3 – 2000 euro) şi internship-uri în cadrul Romtelecom.

Doar idei să fie, şi sunt sigur că sunt. Mai multe detalii şi regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.ideitari.ro. Hai cu curaj :)

6 thoughts on “10.000 de euro pentru cele mai tari idei

 1. @Petre, hai nu fi rau si te comporta ca un ziarist care vede doar ce vrea :D. Mentiunile respective sunt destul de justificate. Cum la noi se cam obisnuieste furtul de idei, de ce sa sufere compania pentru cativa “idioti”.

 2. @Bogdan Pantoc
  nu sunt ziarist

  Cand e de bine (sa punem un profit de pe idee de 10 mil $), compania ia toti banii, eventual il angajeaza pe tipul respectiv sa supervizeze proiectul dar nu ii da nimic drepturi de autor – la care renunta explicit cand intra in concurs – in schimb, daca peste ceva timp se dovedeste ca respectivul a ciordit idea respectiva (pct. 5.5 cred) dintr-odata RTC nu are nici o legatura (nu ca n-ar avea tone de juristi care pot sa verifice cand de “originala” e ideea pe care o vor aplica).

  Business, nu ?

  PS: in tarile civilizate se procedeaza astfel: banii din concurs sunt incentive, iar tipul e angajat sa supervizeze evolutia proiectului, si in paralel este semnat un contract cu drepturi de autor (de obicei intre 2-10% din profit, impozabili). In tarile civilizate. In Romania exista RomTeleCom.

 3. @petre – nu intotdeauna omul caruia ii vine o idee creata are si destula concentrare sa faca pe project managerul.

  si daca e s-o luam pe partea cealalta, daca omul castiga concursul, compania implementeaza proiectul si in loc sa castige, n-are succes, ce-ar fi de facut? sa-i ceara banii inapoi?
  sincer, mintea mea de muiere nu concepe exact cum poti sa cuantifici exact cati bani iti aduce un proiect. adevarul e ca nu pot nici sa concep cum e sa ai 5000 de euro de-odata :)

 4. eu cred k e normal sa-ti puna conditii. adica daca eu am o idee si prietenu meu mi-o fura si participa la concurs si castiga nu ar fi corect, nu? prin urmare, ar fi indicat sa-l arda romtelecomu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.