Un nou record românesc consemnat în Guiness Book – judeţul cu cele mai multe televiziuni locale

În această dimineaţă, oficialii Guiness World Records au consemnat un nou record românesc, urmând ca acesta să fie inclus în celebra carte începând cu ediţia din 2011. Este vorba despre judeţul Hunedoara, judeţul cu cele mai multe posturi de televiziune locale.

În ultimul an, judeţul Hunedoara s-a îmbogăţit cu mai multe posturi de televiziune locale decât oricare altă zonă din lume. Astfel, pe lângă posturi româneşti, precum TVR HD şi ProTV HD, care prezintă ştiri de interes local, împreună cu evenimente culturale locale şi regionale, în grila terestră de programe din judeţul Hunedoara se numără şi staţii locale ale multor posturi internaţionale, judeţul Hunedoara devenind, astfel, singurul judeţ din România cu staţie locală la, de exemplu, BBC. Lista (incompletă) a programelor TV din Hunedoara care se bucură de un studio teritorial este următoarea:

 • TVR HD – transmite 3 ore pe zi, oferă variante locale a emisiunilor Viaţa Satului şi Surprize Surprize. De asemenea, în perioada următoare este în plan şi o variantă locală a emisiunii Dănutz SRL, numită A.F. Lică & Fraţii
 • ProTV HD – studioul teritorial ProTV va transmite o oră pe zi, oră în care va transmite doar un buletin meteorologic, prezentat rar şi apăsat de Florin Piersic Sr.
 • Discovery HD – va consta într-o transmisie non-stop prin webcam de pe Cetatea Devei, titrată cu “No Comment”. Singurele întreruperi vor fi pauzele publicitare şi, dimineaţa, o oră pentru teleshopping.
 • History HD – va fi un program zilnic, de patru ore, constând în reluări din arhiva TVR dintre anii 1965 şi 1980
 • Eurosport HD – programul teritorial va consta în trei ore de aerobic pe zi, inclusiv duminica, emisiune găzduită de Daniela Silivaş, celebra gimnastă născută la Deva acum mai mulţi ani.
 • Fashion HD – unul dintre cele mai controversate posturi de televiziune din judeţul Hunedoara, Fashion HD va transmite programul normal Fashion TV, după ora 0 fiind, însă, înlocuit de o transmisiune live cu caracter erotic, filmată la locaţie, pe Cetate. În spatele webcam-ului de la Discovery HD, unde transmisiunile vor fi potrivite pentru întreaga familie.
 • HBO HD – va transmite doar filme cu Mărgelatu.
 • BBC HD – va transmite informaţii de maxim interes pentru oricine din Marea Britanie şi Deva.
 • ABC HD – studioul teritorial al reţelei americane ABC va transmite programul normal al acesteia, decalat însă cu câteva ore, pentru a se potrivi cu fusul orar al României. De asemenea, serialul Lost va fi subtitrat în limba română, iar genericul de început îl va prezenta ca L O A S T, cu “oa” ardelenesc, (ex: “loază”).
 • MTV HD – la fel ca posturile mamă, MTV şi MTV România, nici MTV HD nu va transmite mai mult de 15 minute de muzică pe zi, grila de programe axându-se pe emisiuni de tip “reality show” precum Peşte-mi Maşina, unde se vor tuna în exclusivitate maşini Volkswagen Golf verzi, negre şi albastre, fabricate între anii 1988 şi 1997.

Acest premiu este încă o veste bună pentru hunedoreni, care de anul trecut se bucură şi de studiourile teritoriale Youtube HD.

UPDATE: Aparent, cititorii mei au mai multe detalii în legătură cu grila de programe din judeţul Hunedoara. Vă rog să le lăsaţi mai jos, în comentarii.

8 thoughts on “Un nou record românesc consemnat în Guiness Book – judeţul cu cele mai multe televiziuni locale

 1. Dezvoltarea Hunedoarei a inceput din momentul in care au marcat aproape orice televizor care se produce dupa 2009 incoace.

  Cica prin lege, se forteaza orice producator sa puna HD (de la Hunedoara) intr-un loc vizibil pe televizor

 2. O cacat, numa golfurile albastre din 88 incoace le fac? Bag ceva ca cazanul meu ii din 78 … vezi ca ai uitat sa zici de recordul Romaniei cu cele mai multe numere de inmatriculare High Definition care culmea ca is tot in Hunedoara majoritatea.

 3. Acasa HD – post ce difuzează emisiuni cu teme homoerotice, în special în intervalul 23-01. Emisiunile sunt transmise în direct, filmate la Cetatea Devei, cumva în dreapta filmărilor pentru Fashion HD

 4. si sa nu uitam de DIGI Sport HD, un post TV plecat din Cluj?…sau Oradea?…plm …nu mai stiu, dar oricum, a ajuns sa transmita toate competitiile sportive care au loic in districtul Hunedoara!

 5. ”Cica prin lege, se forteaza orice producator sa puna HD (de la Hunedoara) intr-un loc vizibil pe televizor”

  EXCELENT!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.