A treia zi la Sziget

Bine, teoretic ieri a fost, oficial, prima zi a festivalului, dar noi suntem deja aici de o vreme, deci le numaram cum stim mai bine.

Ei, ieri a fost o zi grea. Cu greu am reusit sa bagam pe insula niste vodca de Auchan, cu greu am reusit sa o terminam pe toata si cu greu, apoi, ne-am miscat spre concerte.

Ieri a fost si ziua in care ne-am intalnit cu romanii. cu Kmi si prietenul ei de la site-ul oficial Sziget Romania, cu Carmen, cu ceva Razvan si Bogdan. Inca ii astept pe Hubba si pe Richie, care-mi tot promit ca vin pe week-end. Ba, vorbiti-va-ntre voi si veniti impreuna, cumva.

Concertele zilei de ieri au fost in numar de trei. Adica la astea am participat, ca ele sa tot fi fost vreo suta, in general. Primul a fost Gwar. Mi-a fost recomandat de Alex de la Dor De Duca, pe motiv ca “sunt un fel de Alice Cooper, doar ca mai gravi, si ar fi interesant sa-i vezi cum se prezinta ziua in amiaza mare”. Ei, s-au prezentat dupa cum sugereaza pronuntia numelui lor: gore. Cu sange verde si rosu, cu costume monstruoase, cu tot ce era necesar pentru un inceput in forta al festivalului. Bineinteles ca muzica lor nu m-a coafat deloc, dar a fost foarte interesant sa vad live formatia preferata a lui Beavis si Butt-head.

Al doilea concert al zilei, poate si cel mai misto ca atmosfera, a fost Ska-P. A fost dezmat. As putea chiar zice ca a fost cel mai misto concert Ska-P din viata mea, hehe.

Al treilea concert pe care l-am vazut a fost sustinut de britanicii de la Madness. Au fost exact cum ma asteptam: veseli, voiosi, bestiali. Imbracati in aceleasi costume (sau, ma rog, unele similare) ca la Sziget 2öö7, au cantat tot ce era de cantat (Chase the Devil, House of Fun, It Must Be Love, Our House). De la astia nu am poze, am preferat sa stau mai la aer.

Si pentru ca nu se putea altfel, niste tigani la Sziget:

Va pup, azi e zi grea, pentru ca Faithless si Gorillaz Sound System.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.