Ne dăm prin Timişoara

După cum v-au bombardat cu articole şi tweeturi majoritatea bloggerilor importanţi din jumătatea vestică a ţării în ultimele două zile, sâmbătă se întâmplă ceva aici, în Timişoara noastră. Anume, nişte oameni aleşi pe sprânceană de prin Cluj, Alba, Oradea şi de unde-or mai fi, vin la noi ca să viziteze oraşul.

Amu, io mă bucur tare că se întâmplă evenimentul ăsta, pentru că am învăţat toamna trecută să apreciez nişte musafiri în Timişoara: făcând pe ghidul timp de câteva ore, am descoperit şi redescoperit un oraş atât de frumos că nu mi-a venit să cred. Am aflat că, dacă 24 de ani am ţinut ochii aţintiţi spre asfalt, să nu mă împiedic sau să calc într-un norocel, în momentul în care am ridicat cu adevărat privirea să le arăt altora ce am lângă mine, am descoperit şi eu.

Poate cel mai important motiv pentru care vreau musai să particip la eveniment e că, aparent, o să avem ghid. Iar în condiţiile în care, din ultimele trei săptămâni am fost în Timişoara doar patru zile (ca fun fact, scriu articolul ăsta de pe o conexiune mobilă pe moarte, de la Gorjî), iar din următoarele două săptămâni voi fi doar trei zile, sâmbătă voi fi şi eu un musafir al Timişoarei, musafir care se va bucura de plimbare, companie mişto şi ghid.

Bineînţeles, al treilea motiv e că o să apuc să beau o nefiltrată cu unii dintre cei mai faini oameni din blogosfera românească. Aşa că de-abia aştept să ajung din nou acasă, în Timişoara noastră, pentru a putea participa la eveniment înainte de a pleca la Sziget.

Linkurile le copiez de la Cristina aşa cum sunt ele, că-s o grămadă:

Bloggeri timișoreni, ne vedem sâmbătă la 9:15, în fața catedralei, împreună cu Makavelis – makavelis.com, Andrei Crivăț – andreicrivat.ro, Corina Georgescu – idaho.ro, Alina și Răzvan – tvdece.ro, Laurențiu – oradeanul.com, Lilișor – lilisor.net, Miruna  – anurim.com, Alex Negrea – alexnegrea.ro, Iulia Nalatan – viajoa.ro, Ana Bulgar – anabulgar.blogspot.com, Radu Beligăr și Daniel Iftene – ftr.ro. O adunare frumoasă de oameni mari. Pregătiți papuci comozi și energie pentru o zi întreagă!

Prin Timișoara noastră e un proiect al BlogDeTurism realizat împreună cu bloggerii timișoreni, cu susținerea Hotel Timisoara, Blue Air, Porsche Timisoara, KFC și Trabucuri.com și StartUpDays.

Update: Cu ocazia evenimentului, am cunoscut aseară un om deosebit. Ghidul nostru pentru plimbarea prin Timișoara este Dan Cărămidariu.

4 thoughts on “Ne dăm prin Timişoara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.