L-am primit şi eu

Din când în când mai primesc “mass-uri” pe Yahoo Messenger. E o chestie cu care am ajuns să mă obişnuiesc, cu care deja m-am împăcat, o chestie pe care am ajuns să o controlez, în mare parte, renunţând la contactele care şi-au făcut un hobby din a trimite mesaje în masă.

Din rarele mass-uri pe care le primesc, însă, o parte destul de mare se termină cu o variaţie a următoarei fraze:

l-am primit si eu, daca doriti sa dati mai departe…

Şi nu înţeleg care e rostul, exact, al acesteia. Am câteva variante, însă nu ştiu exact în ce direcţie să mă duc.

Ar fi varianta scuzei. Însăşi prezenţa acestor cuvinte într-un mesaj în masă arată că cel care a trimis mesajul e conştient că lumea e, în general, deranjată de astfel de mesaje, dar că nu-i prea pasă. “Da, ştiu că nu-ţi plac mass-urile, însă şi eu, la rândul meu, l-am primit ca mass, deci sunt în aceeaşi oală cu tine, ergo nu ar trebui să simt pic de vinovăţie pentru că am fost deranjant/ă”.

Ar fi varianta cu capra vecinului. “Da, ştiu că nu-ţi plac mass-urile, însă nici mie nu-mi plac. Eu am fost deranjat/ă de mass-ul ăsta, acum e rândul tău.”

Ar fi a treia variantă, anume tentativa de persuasiune. “Poate dacă scriu aici că şi eu am primit mass-ul ăsta, îl vei da mai departe, iar micul Johnny îşi va putea primi cei 5 cenţi per mesaj donaţi de Bill Gates sau Yahoo nu se va mai închide într-o lună.”

What say you, vizitatorii mei?

8 thoughts on “L-am primit şi eu

  1. Poate ti-ai inchipui ca e vreo chestie originala, cine stie… sa nu cumva sa starui in greseala!
    Mie-mi plac alea gen “n-ai suflet daca nu dai mai departe.”

  2. SAU! varianta enshpe: “am primit mass-ul, daca nu-ti place sa nu dai vina pe mine! sa dai vina pe ala care mi l-a trimis mie, sau pe ala care i l-a trimis lu’ ala care mi l-a trimis mie, sau lu ala…”

  3. Tocmai ce am scris despre tema asta, oamenilor le+a intrat in reflex sa inceapa o discutie cu o persoana pornind de la un mass, bine, acum generalizez si ma indepartez de subiectul dezbatut de tine, insa asta am observat: cum sa te bagi in seama daca nu printr-un mass prin care ceri ajutor..sau o alta chestie care suna interesant.

  4. Probabil ca unii sunt mai naivi si cred ca vor primi banii promisi daca trimit mass-ul la N persoane, sau li se va intampla minunea promisa. Oricum acum s-au mai domolit, in sensul ca mai demult primeam si amenintari ca daca nu trimit mai departe, voi pati tot felul de lucruri urate. Eu le consider Spam.

    O seara perfecta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.