Guvernul Boc propune impozitul pe bătrâni

În această dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Emil Boc a anunţat un nou proiect legislativ prin care bătrânii ar urma să fie impozitaţi. Astfel, persoanele care au bătrâni vor fi taxate anual cu câte 35 de lei pentru fiecare an în plus la vârsta bătrânului deţinut, taxă aplicabilă de la vârsta de 65 de ani. De exemplu, dacă un cetăţean român deţine un bătrân de 66 de ani, acesta va plăti impozit 70 de lei pentru respectivul bătrân, pe când un cetăţean care deţine un bătrân în vârstă de 90 de ani va plăti impozit 875 lei anual.

Persoanele care nu au bătrâni, dar doresc să-şi cumpere unul nou, vor beneficia de o reducere de 50% a impozitului în primii 5 ani.

6 thoughts on “Guvernul Boc propune impozitul pe bătrâni

 1. Vezi ca in curand se va aplica taxa crescuta pentru al doilea batran detinut, deci daca aveti un batran in plus, ati belit-o

 2. Draga Dan: nu crezi ca guvernul asta a exagerat putin? Poate putin mai mult? Sau poate putin si mai mult??
  Uite Dane, iti donez o batranica de 70 de ani care a muncit pentru tara asta 35 de ani si acum nu are bani pentru medicamente si eu trebuie sa ofer ‘donatii’ unor asistente de la un anume spital sa-i acorde atentie??. Ce zici, ma ajuti sa platesc impozitul pentru ea? Multumesc anicipat

 3. 1) faceam referire la majorarea impozitului pentru cel de-al doilea imobil detinut.

  2) toata lumea are cate o problema similara cu a ta.

  3) potrivit vorbei romanului, de ce dracu sa nu facem haz de necaz cand atata ne-a mai ramas?

  4) Problema din comentariul tau se cam vede la toti romanii “ma ajuti si pe mine sa platesc?” nu, nu te ajut, pune mana si vezi cum te poti ajuta singur.

 4. @Dan C. Nu de tine era vorba ci de celalat Dan. Gen, primul Dan. Dar te-ai bagat tu in seama. Stii vorba aia, daca taceai filozof ramaneai :))

 5. @ L.A.U.,

  Vrei să dezbatem problema Guvernului aici, pe blog ? Eşti nevorbit, sau ? :)
  N-am mai termina anul ăsta discuţia, te asigur.
  Am şi eu două bătrâne. Una de 61 şi una de 81. Te încălzeşte cu ceva treaba asta ? Nu asta era ideea, omule. Era vorba de cinismul lui Ovi, doar atât.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.