Dacă s-ar ţine Campionatul Mondial de Fotbal în România…

…care ar fi instrumentul de stadion preferat? Adică, Africa de Sud s-a scos magistral cu vuvuzelele, şi din punct de vedere economic, şi al imaginii. Au instrumentul lor, îi reprezintă şi îl pot vinde, de acum, în toată lumea. Dacă, însă, CM de fotbal s-ar ţine (prin absurd) în România, care ar fi instrumentele pe care am putea să le băgăm în faţă? Redacţia Sîrb.net a aflat pentru dvs, în premieră mondială, care sunt opţiunile luate în considerare de suporterii români!

1. Kazoo

E un instrument nu neapărat de suflat, deşi se bagă în gură. Practic, se cântă sau vorbeşte prin el, înăuntrul lui vibrând un arc are înăuntru o membrană subţire de hârtie cerată[1] care-ţi dă o textură aparte vocii. Are avantajul că poate deveni mai enervant decât vuvuzelele, pentru că are spectrul muzical atât de larg cât te duce pe tine vocea. Ceea ce înseamnă că poate deveni foarte fals! Mai mult, poate cânta şi manele!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=iC65ufGUvKM

(sau ceva mai alert)

2. Drâmbă

E un instrument care scoate un zgomot gen “boing” pe care sigur îl cunoaşteţi din ceva melodie de la Spitalul de Urgenţă, posibil chiar Trăiască Berea.

Acest instrument a fost nominalizat în primul rând pentru sonoritatea numelui. Exerciţiu: opreşte orice sursă de zgomot pe care poţi să o opreşti, închide geamul dacă e deschis, aşează-te din nou în faţa monitorului şi spune: “drâmbă”. Sună mai bine decât te aşteptai, aşa-i? Plus, “drâmbă” e argou pentru penis, deci putem face mişto de străinii care-şi bagă drâmba-n gură. Plus că, în engleză, se numeşte “jew’s harp“, adică “harpa jidanului”, ceea ce s-ar putea să fie amuzant pentru unii ţărani proşti. Plus că:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-1ezqv1MDYo

3. Buciumul

E un instrument pur românesc, deci îl vindem ca atare. Cultură, alea. Plus că e imens, e impunător. Numele sunt, din nou, atrăgătoare: bucium sună istoric, cultural; tulnic e uşor pronunţabil şi de către străini, iar trâmbiţă… mă rog, trâmbiţă sună iar a penis. Plus că ar fi pro-mediu: aş vrea să-i văd pe toţi microbiştii suflând în el cu seminţe în gură. Nu se poate.

Plus că imaginaţi-vă:

Altele?

23 thoughts on “Dacă s-ar ţine Campionatul Mondial de Fotbal în România…

  1. Hahahahaha, DA! Io, când eram mic, îi ziceam morişcă, da’ sunt sigur că era greşit.

 1. Eu nu ma pot decide intre doua instrumente: nai si tambal.

  Nai pentru ca exprima chintesenta sociala si financiara a romanului pe minim 4 game, fiind in acelasi timp “blow instrument”. Plus ca are deschidere la branding de tara multiplu: dupa putin antrenament, ar putea functiona inclusiv cu seminte de floarea soarelui…

  Tambal pentru ca-i chintesenta jovialitatii romanului neaos in fata cotidianului. E jucaus, e “devious looking”, are coarde si tre’ sa-l lovesti ca sa scoti un sunet din el. Un fel de Rihanna al instrumentelor muzicale, daca binevoiesti si ai placerea ;)

 2. @roacaru’: bai, frate, iti dai seama ce departe ajungem cu ‘muia’? succes garantat spre cupa sau ce dracu se castiga din campionatul asta.

 3. La noi cred ca semintele si paharele de plastic pline cu bere. Cum s-ar auzi un stadion de 30.000 de oameni care sparg samanat in dinti la unison si unii mai ragaie de la bere cu un usor iz de mici cu mustar?

 4. care-s aia 36 de milioane de romani?
  nu va e rusine asa un pic?
  daca aveti si voi 1000 (o mie) de vizitatori unici pe zi e sarbatoare
  terminati cu porcariile
  stiu ca visati la trafic dar pana acolo mai e
  ciao!

 5. Din vezuvela scot bani chinezii, nu cei din africa de sud. Apropo de vezuvela ati vazut care este originea acesteia? Era o teaca pentru ce are barbatul de pret.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.