Cele cereşti au prioritate?

Astăzi am mers cu un taximetrist foarte credincios. Nu era stereotipul credinciosului de oraş, care îşi face cruce pe lîngă biserici. Nu, era mai mult de atât. Pe lângă crucile pe care şi le făcea, avea cel puţin zece agăţate în maşină. Era îmbrăcat cuminte, cu guler, şi asculta radio Trinitas. Am crezut că l-am luat pe Dumnezeu de-un picior, ca să zic aşa, că am dat peste un taximetrist corect, cu frică de Dânsul.

Ei, aparent legile pământeşti nu sunt “la fel de egale” ca cele cereşti. După ce a pornit, a început să-i cânte senzorul de centură. A tras centura pasagerului peste scaun, până în clema lui. După care am observat că nu pornise ceasul. După care ne-a cerut 7 lei jumate pentru o cursă de 5. De la 10 lei a dat rest 2.

Întrebarea mea este: de ce există oamenii ăştia pentru care icoana e sfântă, dar legea omului poate fi îndoită?

14 thoughts on “Cele cereşti au prioritate?

 1. ioi, asa i-as fi dat RT lui dAImon acuma :)) da, pentru ca pot. mie una, cei mai pacatosi dintre taximetristi imi cer mai putini bani decat cei cu icoane atarnate de oglinda retrovizoare. cine stie, poate or fi de la companii diferite :))

 2. Pentru ca la vatican se pot rascumpara pacatele(pacatul si taxa de iertare). Si al doilea motiv: pentru ca sunt prea multe taxe, iar el stie ca vor mai fi adaugate taxe, deci isi ia bani in avans. Tine minte platesti viitorul :))

 3. Eu nu-i inteleg pe oamenii astia. Cica ar fi credinciosi si merg la biserica si vor sa creeaze impresia de oameni cu multa credinta in d-zeu, dar sunt exact invers. Cred ca asa isi justifica ei actiunile, sau e ca un fel se scut…
  Am mai vazut astfel de specimene…

 4. Eu cred ca era din grupul credinciosilor care-s asa mai insistenti cand te intalnesti cu ei… Si de astia ii era mare drag lui Hitler :))

 5. … sau că dacă n-are rest încă 50 de bani, să-ţi dea un leu, că de restu’ îi dai tu o iconiţă sfinţită la muntele Athos. … că doar AI iconiţe sfinţite la tine, nu?! :-w

 6. E clar ca nu era credincios.Poti avea zeci sute de cruci in masina icoane la fel,in inima ta trebuie sa fie credinta pura si binenteles sa dai dovada de ea.

 7. anul trecut , am stat de vorba cu cineva despre care stiam ca este ” pocait “. La un moment dat a inceput sa sa blesteme . Am intrebat daca nu-i pacat ce face si daca credinta ii permite lucrul asta . Mi-a raspuns jenat , ca poate nu l-a auzit Cel de sus , si ca oricum da a zecea parte din venit la biserica . ( ma intreb daca pentru iertare oare ? )
  ” Doamne iarta-mi pacatele
  pana fac altele “

 8. 1.se poate inca in Romania
  2.nu s-a gasit nimeni sa-i faca felu
  3.daca se fura la cel mai inalt nivel atunci tu te mai uiti le 2 lei juma.
  4.si se va putea mereu

 9. Pai din ce bani crezi ca si-a luat ditamai ceata de cruci ? Iar crucile ii sunt necesare sa nu-l bage in seama ‘Al Mare cand mai jecmaneste pe careva. Pe semne romanii cred ca Dumnezeu tot roman si are mereu in minte vorba “las’ ca merge si asa”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.