Băi hipioţilor

Am găsit afişul ăsta lipit lângă Universitatea de Vest din Timişoara. Zicea şi Corina acum o săptămână.

Băi plictisiţilor: omul ăsta are mai multe cărţi scrise decât au mulţi citite, e director la Muzeul Banatului, e “Prof. Univ. Dr.” şi a fost numit cavaler pentru cercetarea şi protecţia patrimoniului cultural naţional!

Indiferent de ce parte a RMGC aş fi, nu mi se pare normal ca nişte hipioţi plictisiţi de apartamentul la bloc să murdărească public un om de parcă ar trebui împuşcat la zid, pentru că, în calitate de specialist, a făcut o alegere liberă pe plan profesional.

Plus că penultimul paragraf pare parcă scos dintr-un trailer de sequel de film prost.

10 thoughts on “Băi hipioţilor

 1. Indiferent că e sau nu o decizie greşită, nu ăsta e modul de abordare potrivit. Nu un afiş ca-n Vestul Sălbatic, cancanizat la maximul posibil.

  Răspunde de deciziile sale în faţa celor care sunt competenţi să-l tragă la răspundere, dar NU în acest fel. Gândeşte-te că ai vedea într-o dimineaţă un afiş ca ăsta, dar cu poza ta, în scara blocului, pentru că ai luat decizia (greşită, dpdv al vecinilor) de a tăia mingea copiilor care se jucau cu ea în faţa geamului tău.

 2. domnule, te rog frumos sa nu denigrezi miscarea hippy daca nu o cunosti. In primul rand hipiotii nu stau la bloc, in al doilea si in urmatoarele randuri, hipiotilor adevarati nu le sta in caracter sa faca afise d-alea, etc., etc., etc. In aceeasi ordine de idei, ultimul mare hipiot roman s-a stins la 5 august 2008 si s-a numit Florian Pitis. Astia care au afisat chestia asta n-au fost hipioti. Poti sa-i numesti oricum altfel.

 3. luat de val, am gresit anul in care s-a stins Pitis: 2007
  Motule sper sa ma ierti. Ar fi fost frumos sa mai ramai cu noi macar un an

 4. Tizule, lamureste-ma ce nu-ti convine:faptul ca s-au luat de omul respectiv sau modul cum au facut-o? Cine a facut-o eu zic ca e mai putin relevant, pot fi si “hipiotii de la bloc” dar pot fi si colegi de breasla ai domniei sale – pentru ca se stie, fiecare profesie si profesionist isi are haterii “cuveniti”. Ai fi preferat sa lipseasca numele si poza si in locul lor sa fie pus un link catre comisia lu`peste sau o formulare de genul: “ii multamim la domnu` harheolog care dat voie la ras munti ca sa avem noi cruci de haur”? Is doua exemple de cum as fi facut eu afisul (dar cum se vede nu l-am facut) – asta cu crimele – culturale sau nu – e deja fumata in tara in care stirile de la ora 5 is de baza.

 5. P.S.:
  1.Daca mi-as vedea fata pe un afis cu “taietor de mingi” le-as da copiilor alta minge si as brandui numele (cum ar suna “balls slicer”?)
  2.Consider ca mai mult decat in fata colegilor de breasla un arheolog raspunde in fata celor care vin dupa el. Cum i-ai putea spune unui student:”V-as fi putut arata mai bine xyz dar nu mai e posibil pentru ca am considerat ca niste aur e mai valoros decat niste pietre pe care oricum le-a vazut toata lumea, deci nu mai erau asa interesante”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.