Încă una cu ţigani

La 100 de metri de Parcul Poporului (pe Splaiul Galaţi, mai exact), există asta:

DSC00335

Nu am putut să nu mă opresc, s-o pozez şi s-o bloghez. Nu sunt sigur ce să cred despre ea.

16 thoughts on “Încă una cu ţigani

  1. Este vorba de infractiunea de distrugere, prevazuta de Codul Penal, art.217.

    Analizand textul, observ ca e vorba de 2 grafii distincte, desi intrucatva similare, lucru care denota niveluri de educatie apropiate.

    Avand in vedere materialele diferite cu care au fost realizate cele doua fixari de mesaj pe suportul fizic (zid), cred ca lucrurile stau in felul urmator:

    1. La o data anume, cineva a scris pe zid “MORI TIGANE”, ignorand atat regula virgulei, care ar trebui sa existe intre cele doua cuvinte, cat si regula semnului exclamarii. Ambele semne de punctuatie lipsesc.

    2. La o data ulterioara, o alta persoana a adaugat textul “SA NU”, de deasupra textului initial, respectiv textul “NOI TE IUBIM”, de sub textul initial. Din nou, observam atat ignorarea regulilor gramaticale de catre cel de-al doilea autor, in privinta propriului text, cat si omisiunea acestuia de a adauga semnele de punctuatie lipsa din textul initial.

    Intentia celui de-al doilea autor al infractiunii de distrugere este de a modifica sensul mesajului original, acela de a indemna tiganii sa moara, de unde deducem ca cei doi nu actionau impreuna.

    In concluzie, este vorba de 2 infractiuni distincte de distrugere, savarsite de 2 inculti.

    Retinem si ca autorul infractiunii initiale demonstreaza o atitudine rasista, cu potential criminogen ridicat.

    In privinta celui de-al doilea autor, fapta sa denota afectiune fata de membrii comunitatii de rromi, lucru care poate constitui o circumstanta atenuanta.

  2. @Canalia: da’ poate au actionat impreuna si, de fapt, erau niste culti, dar au vrut sa induca lumea in eroare. atat cu virgula cat si cu culorile diferite. hm? :)

  3. Multumesc.
    Ar mai fi de spus unele lucruri, totusi.

    Din fotografia depusa ca proba la dosar, observam ca imobilul este o casa, lipita de imobilul adiacent, avand cel mai probabil un calcan comun.

    Dupa cum putem observa, au fost efectuate recent lucrari de modificare a imobilului in cauza, prin adaugarea unui burlan de scurgere a apei pluviale, lucru care a dus la distrugerea partiala a fatadei imobilului adiacent, care pare sa fi fost recent renovat.

    Acest lucru denota o posibila indignare a proprietarului imobilului adiacent si o mai mult decat probabila nesimtire tiganeasca a proprietarului imobilului pe care a fost fixat mesajul.

    Concluzia care se impune este urmatoarea:

    1. La o data anume, proprietarul primului imobil (probabil tigan) a efectuat reparatiile fara a-si consulta vecinul, refuzand probabil sa contribuie la refacerea fatadei.

    2. Dupa tergiversari repetate, certuri, scandaluri, injuraturi, vecinul a adaugat mesajul “MORI TIGANE”.

    3. Pentru a-si infuria si mai mult vecinul, proprietarul imobilului initial a modificat mesajul initial, care a devenit “SA NU MORI TIGANE NOI TE IUBIM”.

    Avand in vedere ca actiunea se petrece in Timisoara, cel mai probabil sunt in fata unei manevre clasice de intimidare a vecinilor, in scopul cumpararii la preturi de nimic a imobilului adiacent, schema clasica intrebuintata de rromii din Timisoara.

  4. Distinctive sunt glifele M si N intre cele 2 grafii, ele au curbatura diferita.

    In urma unei analize cu un soft criminalist realizat de celebrul om de stiinta Jerry Bruckheimer pentru serialul CSI: Miami, am putut face zoom 66x si am observat o amprenta papilara latenta pe care voi incerca sa o trec prin CODIS.

  5. Buciuman, ma bucur ca ai ridicat aceasta problema.
    Cred ca persoanele pe care le cautam au pe haine urme de vopsea, dupa urmatorul tipar:

    Primul : ENAGIT IROM
    Al doilea: NU AS

    MIBUI ET ION

  6. Stimate Serg. Maj. Canalia CONSTANTIN,

    Am primit observatia dumneavoastra si dispus disjungerea cauzei cu privire la imobilul in cauza si trimiterea dosarului pentru refacerea urmaririi penale catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in urma primirii unor informatii cum ca autorul este parte a unei grupari infractionale teoriste cu scopuri politico-rasiale.

    Speram sa ne asistati in continuare la cercetarea faptelor si imprejurilor din Timisoara, si va trimitem spre colaborare celebrul entimolog ciminalist Vasile Musca.

    Acesta a observat prezenta in forma de pupae a Symphyta Hymenoptera la baza amplasamentului rigid de structura solida (zid), Symphyta Hymenoptera fiind cunoscuta in limbaj popular drept “musculita de cacat”.

    Este posibil ca teroristul-vandal care a terorizat amplasamentele rigide de structura solida (ziduri) din Timisoara sa fie motivat rasial si sa incerce raspandirea mesajului de ura pe alte amplasamente rigide de structura solida (ziduri).

  7. Comentariile de mai sus fac mai multă audienţă decât postul. Nu-mi imaginam că ţiganii pot fi aşa de interesanţi. Să mai scrii de ei. Preferabil nu de bine. De parcă ar fi ceva pozitiv în natură lor.

  8. Problema e simplă. Ţiganu’ e porecla unui muncitor sau prelucrător prin aşchiere pe care colegii nu vor să-l piardă din echipă pentru că e un muncitor bun care face şi treaba altor colegi când aceştia nu au chef de muncă. Adică tot timpul.
    QED

  9. Ovi, stiu inscriptia aia, ca am copilarit in zona. Deci la inceput a fost MORI TIGANE.

    Apoi cineva, ori foarte ironic, ori foarte implicat in lupta antidiscriminare a adaugat restul. Ca in cazul transformarii stencil-urilor din I LOVE MANELE in I LOVE MANOLE.

  10. Va pierdeti in analize si o sa muriti cu legea la gat. Gazati toti tiganii si gata. Bagati acum comentarii moraliste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.