Bere şi cărămizi

Vă anunţ cu bucurie tremurândă în glas că am găsit un nou loc beros în Timişoara: se cheamă Beer & Bricks, deci titlul acestei însemnări se dovedeşte a fi destul de neinspirat încât să fie doar o traducere. A fost deschis sâmbăta trecută, tot în Unirii, lângă Time Cafe, la subsol, în locul fostului El Torero, doamne-ajută.

Ce m-a impresionat din momentul intrării a fost dimensiunea lui. That’s what she said. E foarte mare şi poate acomoda foarte multe persoane, fără să se înghesuie, şi în faţă, şi în spate. That’s what he said. O bilă albă e că există spaţiu pentru nefumători, conform legii, în care chiar nu e fum. Zona de fumători e şi ea foarte bine aerisită, deci nu te ustură ochii după mai multe ore petrecute acolo. L-am văzut şi ziua, gol (that’s what she said), şi noaptea, plin. Când e gol e destul de liniştit (that’s what shOH FUCK THIS), când e plin e perfect: nu e destul zumzet cât să nu te simţi ca la bunica pe prispă, dar e destulă linişte cât să nu auzi cu ce se laudă că a mai fumat cel de la două mese mai încolo sau cu ce se laudă că a mai futut potenţialul cocalar rătăcit la trei mese mai în spate.

Muzica e bună, nimic prea nişat: Eric Clapton, Pink Floyd, Dire Straits, Bruce Springsteen şi altele pe care nu le remarci, pentru că nu te deranjează, şi mai ales pentru că nu e dată tare. Asta îi dă cu adevărat atmosfera de pub: muzica e destul de tare cât să o auzi, dar nu destul de tare cât să trebuiască să urli ca să te faci auzit. Drept urmare, nu e harababură înăuntru.

Preţuri. O bere la halbă oscilează între 4 sau 5 lei. Un metru (6 halbe, la ei) de Tuborg e 22,5 lei, unul de Carlsberg e 24 lei. Atât ştiu eu, gen. Au darts, singura problemă e că aparatele sunt nemţeşti şi nu am prea priceput ce se întâmplă prin meniuri.

Sânii ospătăriţelor. În principiu B-cups, cu, dacă bine ţin minte, o singură excepţie mai mare.

Buda e curată, deloc mirositoare şi relativ încăpătoare: două pisoare (cam apropiate) şi două încăperi. Deşi n-am intrat în dânsele, sunt sigur că au hârtie igienică, ceea ce nu pot spune, de exemplu, despre Aethernativ. Singura bilă neagră vine, însă, tot de aici: nu este apă caldă la spălatul ulterior al mâinilor. Asta pare, însă, o problemă generală a zonei.

Orar. Teoretic se închide la ora 1, dar nu cred că e bătut în cuie.

Rating: A+++ WOULD DRINK AGAIN

10 thoughts on “Bere şi cărămizi

 1. Se va rezolva si cu apa sper, cand am mers io cu fata nu era nici lumina in buda, asa ca…
  Mi-a placut baru dar sper sa nu se “vanda” pentru ca mi-au zis amicii ca intr-o seara isi tineau niste unii ziua de nastere si au pus ceva muzica cocojumbo si menaito ca sa danseze in mijlocu barului pitzipoancele.
  Asta m-a enervat mai ales ca aveam sperante de la el dupa ce am vazut 8 motoare in fata lui intr-o seara :)).

 2. “buda e curată, deloc mirositoare şi relativ încăpătoare”… a se observa multitudinea de imagini vizuale si eleganta cu care stilurile se incheaga.

  Cred ca o sa incec. Doar de dragul buzii!

 3. Poate sa posteze cineva vreo poza? – va rog mult! M-ar interesa pentru a putea sa fac o rezervare pentru intalnirea de 20 de ani de la terminarea facultatii (mai ales ca e muzica oldies) si nu am posibilitatea sa vad pub-ul inainte de a face rezervarea :-(

  Mercic anticipat.
  “You’re good fun at parties
  You wear the right masks
  You’re old but you still
  Like a laugh in the locker room…”

 4. Am nimerit la Beer&Bricks intr-o seara de weekend cand canta si o trupa, live. Mi-a placut la nebunie si m-am intors cu prietenii in alte seri. N-am mers niciodata in timpul zilei…dar as vrea sa ies zilele viitoare cu un tip acolo. Singura problmea e ca sunt libera doar in jurul pranzului.

  E deschis pe la 12 si ce atmosfera e la ora aia??

 5. Dar restaurante stiti sa dati vreun sfat? Unu de bun simt si rafinat nu fumatorii amestecati cu nefumatorii si alte prostii dastea? Pana acu am ramas placut impresionat de restaurant istria din bucuresti de pe victorieri dar mai imi puteti sugera careva tot asa ceva select si cu mancare foarte buna?

 6. Dar restaurant bun stiti gen restaurant istria din bucuresti? As dori si eu daca mai stiti altele selecte si cu bun simt as vrea sa incerc si eu ceva nou! Multumesc

 7. apropo de beer&bricks si de treaba cu vandutul. Localul chiar e frumos cand se aduna lume e si atmosfera placuta dar putini clienti fideli cam toti scrieti ^pă bloguri^ si alte alea si cand vine vremea de iesit mergeti prin unirii pe la terase sau la sfarsit de saptaman in scotish si barul merge din ce in ce mai greu… si spun asta din surse sigure. Ar fi pacat sa pierdem locul e chiar ok!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.