Unde am mâncat eu bine în Vamă

La Popas.

Dacă sunteţi atât rebeli, cât şi pe val, şi vă faceţi mini vacanţa de 1 Mai la Vama Veche (ca mine, hehe), vă sugerez să mâncaţi aici. E un restaurant prietenos, ţinut de doi localnici (cred) în vârstă, foarte amabili şi primitori. Ea îmi aminteşte de o mătuşă de-a mea, iar el îmi aminteşte de Grigore.

Eu am nimerit acolo în Duminica Mare, de Paşti, fiind singurul loc din Vamă care avea mâncare (mai era unul, dar servea doar pizza şi hamsii). De cum am intrat am fost întâmpinaţi de ambele gazde şi ne-a fost prezentat meniul. Cam sărăcăcios, dat fiind că era extrasezon, dar cu specific pascal. Am comandat drob de miel, ciorbă de miel şi două porţii de sărmăluţe cu mămăliguţă. Până să ne aducă mâncarea, ne-au servit cu câte un ou vopsit şi câte o felie de cozonac, din partea casei. Frumos din partea lor.

Mâncarea: drool-plindrool-plindrool-plindrool-plindrool-gol

Sărmăluţele cu mămăliguţă au fost foarte bune. Destul de mici, dar câte cinci per porţie. Ciorba de miel n-am gustat-o, dar Papa Sîrb, care-a şi mâncat-o, a zis că a fost foarte bună. Drobul de miel a fost şi el bun, dar cu puţin cam multă verdeaţă.

Localul: foarte curat şi foarte gol (Duminica Mare, ora 13). Terasă afară, cu mese mari de lemn, şi mese rotunde, de 4 locuri, la etaj.

Baia: cacat-plincacat-golcacat-golcacat-golcacat-gol

Preţurile: neaşteptat de mici. Sărmăluţele cu mămăliguţă: 15 lei, drobul 3 lei, ciorba 7 lei, un Pepsi la jumate 4 lei.

5 thoughts on “Unde am mâncat eu bine în Vamă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.