Să se consemneze că vreau un HTC Magic, dacă se poate pe gratis şi cu fundiţă

Să vă explic şi de ce, că asta e tema concursului.

În primul rând, pentru Android. Spre deosebire de sistemul de operare de pe iPhone, ăsta e open source. Adică orice dezvoltator cu cap poate să-şi creeze, apoi să vândă sau să ofere gratis aplicaţia, fără să se complice cu aprobări de la Apple, care în ultima vreme respinge aplicaţii din catalogul lor doar pentru că s-au trezit cu faţa la cearşaf.

Apoi aplicaţiile. HTC Magic poate fi un telefon care mi-ar satisface şi cele mai trăznite dorinţe mobile. Ştiţi cu toţii că sunt mort după gadgeţi. De când mi-am luat SE G900-le ăla care mi s-a stricat deja a doua oară, am pus aplicaţii pe el. De toate felurile, de la fun la entertainment şi chiar aplicaţii utile. Na, acum să ne gândim că Symbian UIQ e un OS destul de puţin răspândit şi iubit şi că Androidul prinde o felie de piaţa telefoanelor din ce în ce mai mare. Asta înseamnă că o să găsesc aplicaţii pentru el care să facă orice. Serios, sunt sigur că există o aplicaţie care să-mi facă dimineaţa cafeaua şi una care să-mi verifice presiunea în cauciucuri. Şi dacă nu există, sigur vor exista.

În al treilea rând, mi-ar satisface nevoile legate de interneţi. Zapp Easy-ul din dotare nu-mi satisface decât nevoia de e-mail, şi aia cam scârţâit. SE G900-le, atunci când chiar funcţionează, satisface doar relativ nevoile unui blogger faimos, aşa, ca mine. Adică mi-e greu să postez de pe el (asta din cauza browserului, care are o problemă cu dashboard-ul din WP), mi-e greu să twitteresc, cu tot cu Twitter Opera Widget-ul instalat ulterior. Ceea ce-l face pentru mine aproape inutil.

În al patrulea rând, oricât de aiurea ar suna, nu e iPhone. Deşi mă fascinează iPhone-urile, parcă mă deranjează răspândirea lui. iPhone-ul pare telefon de hipstăr, pe când Magic-ul îmi sună a telefon de cunoscători. E ca şi cum o ţară întreagă merge la concert la Maddona, că na, cântă mişto şi e la toate radiourile, da’ la Editors merg doar 1500 de oameni, că nu-s chiar aşa ieşiţi în lume. În plus, dacă aş ajunge, Doamne feri, la situaţia în care aş fi nevoit să încep să agăţ cu telefonul, ştiu că n-aş agăţa proaste.

Ah, şi să nu uităm: pentru că azi şi-a luat Blogu unul şi mi-e ciudă de mor. :)

Update: şi pentru că week-endul ăsta am butonat unul (mă rog, l-am pipăit, că are un touchscreen fain de mori) şi e o bijuterie de jucărie. Ah, cât de tare vreau unul.

Post scris pentru concursul “Imi doresc un HTC Magic”, organizat de Gadgeteer.ro si Vodafone Romania.

24 thoughts on “Să se consemneze că vreau un HTC Magic, dacă se poate pe gratis şi cu fundiţă

 1. Dudă, eu mi l-am dorit primul, deci moral şi afectiv e al meu. Dar dacă-l câştigi sunt dispus să-l împărţim, să-l iau în weekenduri şi sărbătorile legale. :D

 2. eAdi – PalmPre este un dispozitiv CDMA exclusiv. Versiunea GSM/WCDMA mai are de aşteptat. În România nu ai ce face cu Pre-ul.

 3. asa tati baga mare la cerseala. cica e un concurs in care se ofera un rahat si ca bonus apa rece…aplica si pentru ala ca poate ai bafta. dat fiind faptul ca scrii niste chestii de cacat…eu mizez ca ai mai multe sanse acolo.

 4. EVIDENT ca ma confunzi, idiota. Mai on topic nu ai nimic de zis?
  Asta e pe sistemul oamenilor politici: zici unuia ca a furat…nu incearca sa iti explice ca nu a furat (i-ar fi si imposibil), dar in schimb automat zice ca si tu ai furat sau vreun apropiat de-al tau.

 5. @Stefan: mă, dac-o fi gratis, sunt sigur că nu m-aş plânge :)

  @eAdi: după ce am butonat HTC-ul, nici nu mă mai gândesc la altceva, serios :X

  @Marius: marş la căcat, tinere.

 6. Sunt eu prea oldie sau sunt prea profan în termeni internautici dar habar nu am ce înseamnă “pitong” … Mă poţi lumina puţin, te rog? Să reluăm…îţi doreşti ceva cu acea mai mare ardoare, îi ridici slăvi, scrii de mama-focului, acasă cred că ai un altar ridicat respectivului telefon (care mie personal îmi face scârbă, dar e doar o părere personală)…şi acum vin eu cu întrebarea(again): “De ce nu-l cumperi?”. Ce dracu’ înseamnă “pitong” ?

  P.S.Am bifat căsuţa de anunţare pe imeil dacă răspunzi, şi nu a trimis nimic. Am intrat eu “default”, dar ceva nu merge. Verifică funcţionalitatea funcţiei. Good luck.

 7. Pitong indeed :))Cine n-are pitong, sa-si cumpere. Pentru cei sarmani, fara buget, ofer o doza dubla de pitong primului care stie raspunsul la intrebarea: care este sintagma care-l indica pe Ovi, primul in lista, la cautarea pe Google?

 8. Dus cu gândul zicea că: “ofer o doza dubla de pitong primului care stie raspunsul la intrebarea: care este sintagma care-l indica pe Ovi, primul in lista, la cautarea pe Google?”
  iar ieu am oferit răspunsul că “sug pula in port” ieste raspunsul concursului oferit de iel, aşa că, âmi ajtept premiul ..
  ânvaţă să citejti tot contextul, ţigane.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.