Rectificare necesară

A ajuns să se înţeleagă că testul “cât eşti de român” este sclipirea geniului meu şi a nimănui altcuiva. Încă din momentul în care l-am postat, am ţinut să menţionez că nu e aşa, ci e implicat şi Alex Iovan.

O lună mai târziu am fost contactat de Cosmin Popan, redactor la Cotidianul, omul care s-a ocupat şi de emisiunea După Bloguri. În momentul în care mi-a spus că e interesat de un mini-interviu în legătură cu testul respectiv, primul lucru pe care i l-am zis a fost că “testul ala e copilul lui Iovan”, fix cu cuvintele astea, şi că “nu vreau să-mi asum lauri pentru ceva ce nu merit”. Tot fix cu cuvintele astea. A rămas că filmăm amândoi, adică eu şi Alex, trimitem clipurile (ideea iniţială era să filmăm frumos, cu steagul României fluturând în spate şi cu Răpirea din Serai agăţată undeva în fundal) şi cu asta basta. Ei, weekend-ul acela s-a complicat, şi am ajuns până la urmă să filmez singur. O săptămână mai târziu, la Realitatea apărea următorul text:

ss-dupabloguri

Că i-am spus lui Cosmin care e situaţia de la bun început, nu a contat. Că în filmare am povestit fix cum a fost, nu a contat. La montaj, întrebarea respectivă din “interviu”, cu răspunsu-i aferent, s-a pierdut în negura timpului. “Sîrb a inventat testul”.

Ca să clarificăm. Povestea e în felul următor: în februarie, textul testului a apărut pe blogul lui Iovan. Am râs cu stropi. O lună mai târziu l-am întrebat dacă ar fi de acord să-l facem pe bune, cu checkboxes, rezultate şi Răpirea din Serai. A fost de acord, l-am făcut, i-am dat drumul. Următoarele săptămâni am râs şi ne-am minunat de cât de proşti sunt cel puţin jumătate din cei care au reacţionat la test. Iar mai apoi s-a întâmplat povestea cu Realitatea, după cum am scris mai sus.

Ei, acum Iovan s-a cam supărat, şi pe bună dreptate. Iar eu îmi cam iau pule în cur, cu ocazia asta.

Greşeala mea, de la bun început, a fost că nu am specificat exact ce contribuţie am avut la test (“dezvoltator”, gen, şi promoter). Nu o să neg, mi-au plăcut cele 15 minute de faimă. Pentru asta îmi cumpăr singur alifie, mă ung singur şi mă aplec până la podea. Dar atenţie, Realitatea şi Indie Studios: ass-to-mouth-ul de după e al vostru.

9 thoughts on “Rectificare necesară

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.