Money, money, money

…mor dooshmany…

Eu sunt construit să fiu un idiot când vine vorba de bani. Nu cheltui cu cap, aproape niciodată, şi nu mă gândesc la viitor. Dacă am bani, îi fut. Ăsta e termenul potrivit. Îmi bag pula în ei, mi-i bag în cur, mă şterg cu ei. Pentru că aproape întotdeauna am avut ce am avut nevoie, prin bunăvoinţa babacilor. Atenţie, nu ce am vrut, ci ce am avut nevoie. Adică să nu începeţi să faceţi presupuneri cum că ai mei m-au ţinut în puf, mi-au luat trimestrial celular mai scump ca o Dacie, m-au trimis anual în ţările calde la hoteluri de 5 stele şi m-au hrănit doar cu lapte de balaur.

Nu, am primit de-a gata doar ce mi-a trebuit cu adevărat: casă, masă până la ruşinoasa vârstă de aproape 24 de ani, din când în când câte un păhărel de benzină pentru bătrâna Dacie din ’82 primită cadou, în caz de urgenţă nişte bani de cheltuială, plătit facultă, ajutat cu câte o amendă. Asta acum, de când ar fi trebuit să încep să mă învârt să mă întreţin parţial singur. Până atunci, cam până pe la 21 de ani, când am renunţat la prima facultă, situaţia nu a fost însă mult diferită. Nu am fost ţinut în puf, dar nici nu am putut zice că nu ies la o bere cu băieţii din cauza grosimii portofelului. A fost numai bine.

Ei, unde voiam să ajung: îmi trebuie bani. Dar realizez că încă gândesc ca un prunc de 16 ani, obişnuit să primească unele chestii de-a gata. Nu mă gândesc că vreau bani pentru a-mi plăti faculta, nu mă gândesc că vreau bani pentru a-mi plăti o chirie pe cont propriu, sau pentru a-i pune la ciorap ca să pot să dau pe viitor un avans la o maşină mică sau o garsonieră plină de igrasie.

Nu, eu vreau bani ca să mă simt eu bine. Vreau bani să îi fut. Vreau x sute de euro ca să îmi iau bilet la Sziget şi Exit, să îmi plătesc combustibilul până acolo, iar acolo să mă îmbăiez în bere. Vreau bani să-mi iau laptop, deşi nu e vital pentru mine. Vreau bani să pot merge un weekend la dracu-n praznic, vreau bani să pot sta în oraş într-o seară fără să deschid portofelul şi să ştiu exact câte beri îmi mai permit să beau. Să-mi comand tricouri witty de pe interneţi şi să-mi iau portofelul ăla cu Bad Motherfucker pe care-l vreau de multă vreme. Să mă duc la mare şi să stau o lună. Să mă duc să mă dau cu placa, şi să-mi permit să cumpăr altceva în afară de placă de întins părul. Şi aşa mai departe.

Ei, ideea e că am nevoie de bani, în timp util pentru Exit şi Sziget, deocamdată. În ideea că “pentru bani fac chiar şi un lucru bun”, sugestii? :)

5 thoughts on “Money, money, money

 1. Mami, iti doresc din tot sufletelu’ sa ai parte de tot ce-ai bagat la paragrafu’ ala. Which is “the life”, you know what I mean:)
  (o melodie nu mi-ai lasat si mie in testamentu’ ala:( )

  1. @Korova: mami, tie ti le las pe toate, mami!

   @Horia: ar fi o idee, dar nu o prioritate.

   @Cârtiţoiu’: Am sa anunt, am sa dau sfoara in tara, promit. Ar trebui sa-ti iei masina :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.