Ionuţ

Am primit ieri un aviz de la Poşta Română. Pe el scria “colet plantă” şi venea din Zalău. În primă fază am avut un conflict interior, nu ştiam dacă să mă bucur sau nu, pentru că primul meu gând când am văzut “plantă” a fost… mă rog, înţelegeţi unde bat. Mă bucuram pe de-o parte că cineva din Zalău se gândeşte la mine într-un mod aşa de frumos, dar pe de altă parte mă şi vedeam în Piaţa Traian, în faţa oficiului poştal, cu cătuşe pe încheieturi. Şi nici măcar din alea pufoase, de făcut sex cu. Cu ajutorul lor, nu cu ele. Ei, până la urmă n-a fost iarbă în colet (pentru că, nu-i aşa, eu nu folosesc droguri şi, dacă ar fi fost, le-aş fi predat imediat autorităţilor), ci un puiet de euonymus. Să vă povestesc.

Acum mai bine de două luni dădeam peste un post de pe Titus Blog care îndemna blogosfera românească să planteze puieţi prin programul Click a Tree. Planul era să ne strângem destui bloggeri români cât să plantăm cel puţin 50 de puieţi. Nu ştiu exact câţi s-au anunţat până la urmă, dar tare mă tem că au rămas doar cele trei tufişuri din comentariile de la Titus.

Iar azi l-am plantat. Îl cheamă Ionuţ şi promit să-l ud, să-i vorbesc şi să-l iubesc. Cam cum fac şi cu fetele, adică. Fără mai multe cuvinte, vă prezint poze:

100_1413

100_1415

100_1420

100_1422

100_1426

100_1433

100_1434

Am o nedumerire, însă: în pachet, împreună cu Ionuţ, am primit o foaie A4 cu instrucţiuni. Dacă tot e acţiune eco, nu exista altă posibilitate de a le distribui? Eventual o etichetă de 2×2 cm, cu un URL? E puţin ironică risipa de hârtie.

16 thoughts on “Ionuţ

 1. când ai spus “promit să-l ud” sper că nu te refereai că îi dai drumul lui axi în curte, ci că intenţionezi să-l uzi tu, cu apă, nu alte lichide ;)

 2. Uite unde era ecologistul ;)) Când se face mare, putem veni în vizită? Măcar la o zi de naştere, că punem mână de la mână şi-i luăm nişte îngrăşământ :))

 3. @Teo: de îngrăşământ natural nu cred să ducă lipsă, au vecinii o căţea care îngraşă toată curtea.

  @Deme: ofcors, facem program de vizitare şi la onomastice, dacă vreţi. :)

 4. okay, sper doar, pentru binele tau, sa nu vada prietena ta in ce fel te pregatesti sa o uzi :-s (macar sa fie o surpriza >:) )

 5. M-am inscris si eu, dar cateva cuvinte de pe Wikipedia mi-au cam dat de gandit, asa ca nu stiu ce fac cu puietul daca-l primesc:

  All parts of the plants are poisonous to humans if eaten.

  .

  Nu de alta da’ nu prea am dusmani :D

 6. Hai ca am cautat de mi s-a luat postul asta, doar ca sa ma laud la tine ca mi-a ajuns si mie euonymus-ul… deci: Mi-a ajuns si mie euonymus-ul :D !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.