Ce i-aş face Bătrânei

Dacă totul merge bine, Bătrâna va ieşi în curând din viaţa mea, luând calea Remat-ului, în locul ei urmând să apară ceva ieftinache, de oraş. Că e criză.

Înainte, însă, de a îmi lua rămas bun de la ea, vreau să o facem lată, eu cu ea. Până acum m-am gândit:

1. Disco!
Dau jos discobolul de la retrovizoare, îl agăţ sus, pe plafon, astfel încât să atârne chiar la mijlocul maşinii. Scobesc în el şi bag în el un motoraş de Walkman, din ăla alimentat la 3V. În colţurile “habitaclului” pun câte o brichetă din aia cu luminiţe, îndreptate spre discobol şi le aprind. Mă plimb prin oraş noaptea doar cu poziţiile, cu ceva muzică funky urlând din singurul difuzor care mi-a mai rămas întreg în maşină.

2. Împodobire de sezon.
În spate, pe placa aia dintre lunetă şi bancheta din spate (unde momentan am boxele şi câinele care dă din cap), fac curăţenie şi împodobesc cu iarbă, coşuri cu ouă vopsite şi iepuraşi de ciocolată. În faţă, o fac maşina lui Isus. Câteva icoane lipite de bord, o cruce mare agăţată de retrovizoare, lângă brăduleţul-freshner. Plimbări lungi, ziua, în Vinerea Mare, cu Hristos a-nviat la maxim în difuzor.

3. Poor man’s DeLorean.
Îi lipesc pe lunetă un abţibild cu logo-ul Back To The Future. Pe ideea că dacă reuşesc să prind cu ea nu 88 mile pe oră, ci 88 km pe oră, atunci orice e posibil, inclusiv călătoria în timp.

Sau ăsta pe maşina mamei. OH SNAP!

Alte idei?

5 thoughts on “Ce i-aş face Bătrânei

  1. Daca tot pui muzica funky, ti-as recomanda sati tapisezi bordul cu animalute din alea care au gatul format din arc sa dea si ele din cap in ritmul muzicii. Si poate ar merge si o husa de blanita albastra (normal, sa se asorteze) pentru volan.
    Si noi avem o Batranica de care nu avem de gand sa ne despartim prea curand (cu criza asta…) chiar daca duminica am pupat un grad tot ca n-a vrut sa mearga frana.
    Zi frumoasa si plimbare placuta cu Batrana!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.