Bătrâna, pe ultima sută de metri

E oficial. În maxim trei săptămâni, Bătrâna mea va avea un urmaş. Urmaşul său va purta acelaşi nume de familie, anume Dacia, prenumele fiind Logan MCV. Căci e nevoie. Şi s-ar putea să poarte şi acelaşi CNP, anume TM 85 SRB, căci mi-e tare drag de el.

Ei, tot pe atunci, Bătrâna va păţi cam ce păţeşte un cal bătrân care nu mai poate merge: e dus în spatele grădinii şi împuşcat. În contextul de faţă, spatele grădinii fiind o metaforă pentru “centru de colectare fier vechi”. Şi împuşcat pentru “lăsat la”. Mi se rupe o bucăţică din suflet să conştientizez asta, dar sunt conştient şi de faptul că i-a venit vremea. În iulie expiră şi asigurarea, şi ITP-ul, şi TelPark-ul. Să le reînnoim ar costa cât trei Bătrâne, şi pur şi simplu nu se merită.

Ei, eu am mai întrebat şi aici, dar voi mai întreba o dată: cum să mă despart de ea în glorie? Teoretic ar trebui să mă abţin de la chestii destructive, pentru că ar trebui dusă la eutanasiat pe propriile-i roţi, deci visul meu de a o umple cu perne şi a o învârti pe câmp se năruie :(.

Aşadar? Hai, propuneţi chestii, iar mai apoi, dacă am destule propuneri care să-mi placă, bag şi un poll, că mi-am pus plugin de poll-uri.

17 thoughts on “Bătrâna, pe ultima sută de metri

 1. Ce-as face eu in locu’ tau:
  – as intra la McDrive cu spatele, da’ as comanda normal (pe geamu’ soferului), mirat de ce in loc de Mec e camp.
  – m-as da pe deal cu ea (ca pe sanie, fara sa fie bagata in viteza. Facut asta, doar ca era zapada)
  – te uiti la Top Gear? Ai vazut cum parcheaza masinile mai vechi? That’d be fun…
  – Ma mai gandesc si revin.

  1. Imi plac propunerile, e un inceput minunat. Doar ca nu stiu cum se parcheaza masinile mai vechi la Top Gear, voi avea nevoie de niste detalii.

   Mersi tare, mai astept :D

 2. O duci intr`o intersectie…o opresti si zici ca s`a stricat…apoi stai si notezi toate injuraturile auzite…faci un dictionar :D

 3. Aaaaa, da… ai putea sa faci iar cum face toata lumea inainte de a se elibera de ghips: Iti chemi toti prietenii pe la tine sa o semneze cu un marker :) Si-i faci poze inainte sa te desparti de ea, ca sa-ti ramana etern in memorie, asa cum se cuvine :)

  In momentul inevitabil al despartirii,
  sa-i pui o coroana din partea familiei, agatata dragut de antena de radio, de retrovizoare, de ce vrei tu :)
  Si dat fiind ca “merge la apa” permanent, ai putea face ce face orice capitan cu corabia sa intr-un mod nobil: in cinstea ei sa spargi o sticla de sampanie pe pupa :) pardon, capota :)

 4. Super ideea cu markeru’! Legat de Top Gear, au ei niste intreceri cand cumpara masini vechi (vechi rau) si fac turu’ tarii, etc. De fiecare data cand se opresc, unu’ din prezentatori intotdeauna se loveste de masina din fata (nu grav, doar funny).

  N-am gasit filmulet cu exemplu, this will do: http://www.youtube.com/watch?v=SIeu7_-iwdw

 5. O pui în curte , chemi toţi prietenii , luaţi x ciocane (unde x=orice nr natural ) şi începeţi să o transformaţi pe Bătrâna Dacie în Tânărul Pejos. :))

 6. Eu zic sa iti vopsesti logo-ul pe ea. Si pe langa asta testimoniale de la prietenii care au avut peripetii cu Batrana ta.

 7. eu as zice sa iesi cu masina la plimbare prin TM (dar poti veni si in Arad) si sa o freci de unii dobitoci care parcheaza aiurea… care circula ca idiotii sau care o lasa cu avarile pe marginea drumului.

 8. step 1: iei una bucată flex!
  step 2: bagi flexu-n priză!
  step 3: o faci decapotabilă! ar fi prima :D

  Apoi o poti scoate linistit la o tură prin sat. Va intoarce stive de capete :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.