Adio, Bătrâna mea

Aseară am plimbat-o pentru ultima dată. Am condus-o eu, Rob, fratele cel făr’ de permis şi Bloodie. Când am ieşit din casă am văzut-o în faţa porţii. Nu mai prinsese loc în faţa porţii de trei luni de zile. Aseară era acolo, cuminte, aşteptându-mă. Farurile ei parcă mă priveau, trecând de ochii mei şi ajungându-mi până în adâncul sufletului.

Am urcat în ea. Încă avea mirosul ei specific, de scrum de ţigară, brăduţ odorizant şi transpiraţie. A pornit la cheie. Am călcat-o, a mers. A mers ca vântul şi ca gândul, cu maxim 65km/h, săraca, dar a mers. Am parcat-o tot în poartă.

Iar azi… azi am condus-o pe ultimul drum, la Muller-Guttenbrun, la reciclat. Când am ajuns eu, tata deja semnase contractul de donare de organe. Scosese de pe ea baterie, radiator şi mai nişte nimicuri pe care i le-a dat unui prieten. Am împins-o până pe cântar, şi de pe cântar am împins-o până la călău. N-am stat să vedem ce-i face. Tata a lăcrimat, eu aveam un nod în gât. Asta e ultima poză cu ea, făcută pe cântar:

Bătrâna mea

Plăteau 0,01 RON per kil de fier. Ne-au dat pe ea 12 lei, le-am lăsat acolo banii. Pomană, săraca. Are să-mi fie dor de ea.

Pentru cine nu le-a citit încă, aici sunt toate articolele cu Bătrâna mea, odihnească-se.

17 thoughts on “Adio, Bătrâna mea

  1. daca imi amintesc bine parca are si inlocuitor…ceva nou membru in familie nu? daca nu..gandestete ca va fi transformata in fier care va fi utilizat printre altele pentru gradinite pentru copii :)

  2. Daca nu ati citit tot ce a zis Ovi pana acum despre batrana, a dat-o la programul Rabla dar e o manevra ca se mai primesc si bani de la remat. Din cate stiu o sa-si ia un minunat MCV.

  3. :( Mai, Ovi, eu te inteleg. Stiu cum e sa te desparti de masina ta, aia care te-a servit cand ai avut mai mare nevoie. Cred ca daca eram in locul tau, boceam ca la inmormantare. :( N-as fi suportat sa o vad dusa la calau. :(

    Sa speram ca din fierul ei vor iesi obiecte folositoare.
    My heart goes out to you. :(

  4. Cred ca ai avut o experienta tragica ;)) mai ales sa auzi cat valora mititica cu care ai tras atatea:D. Oricum nu cerd ca se poate compara pretul cu valoarea sentimetala a masinii. Da las ca o sa vina una in locul ei mai buna:)

  5. @MaTr3o: alarma a fost dată jos de pe ea, tu ce crezi? :) Alarmă, claxon, radiator, baterie, tot a dat jos tata de pe ea :))

  6. Totul are un inceput si un sfarsit ! Sfarsitul este greu de acceptat, dar noul inceput netezeste “durerea” departirii !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.