Vodafone şi relaţiile cu clienţii

Să zicem că ai o problemă cu Vodafone-ul şi o vrei rezolvată. Sau situaţie, nu musai problemă. Cum ar fi activarea roamingului. Ei, suni la *222, pentru că ştii că ăla e numărul de relaţii cu clienţii. Şi apeşi 1 pentru limba română, după care asculţi roboţelul care-ţi dă instrucţiuni.

Trec 10 minute de ascultat o voce insipidă, de navigat prin meniuri şi de înjurat toţi zeii telefoniei mobile, pentru că tot ce doreşti e să vorbeşti cu un omuleţ din ăla prost plătit, dar în carne şi oase. Ei, şi nu reuşeşti, pentru că nu există opţiunea asta în niciunul dintre meniurile respective. Sau dacă există, sunt foarte bine ascunse (căci, să nu uităm, Vodafone mai are şi numărul *555, pe care-l taxează cu 39 de cenţi). Ştiţi care-i soluţia?

Închizi, suni iar la *222 şi selectezi limba engleză în loc de cea română. Îţi va răspunde un om de-a dreptul viu, chiar în română.

9 thoughts on “Vodafone şi relaţiile cu clienţii

  1. Da, dar nu merge de pe abonament, doar de pe prepaid. Faci tu acolo *142#, apoi dai activare şi-ţi zice că tre să suni la *222.

  2. Faza cu 2 pt limba engleza nu functioneaza mereu, iar de pe abn tre sa suni la *222 pt roaming doar daca abonamentul e mai nou de 6 luni sau ai avut intarzieri la plata facturilor. Atunci ai prezenta un risc pt activarea de roaming ;)

  3. daca esti pe abonament si vrei sa intri cu un om, dupa ce suni la *222, apesi 1401, iar daca esti pe cartela, apesi 1301. si silvia! nr trebuie sa fie autorizat! :P

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.