Acum 20 de ani

Aveam patru ani. Tata a fost acolo, în Piaţa Operei, Victoriei, Revoluţiei sau cum vreţi să-i ziceţi. În Timişoara. Am fost şi eu acolo, pe umerii lui. Nu înţelegeam ce se întâmplă, dar strigam şi eu cu lumea. “Nu vă fie frică, Ceauşescu pică”. Şi a picat.

Ai mei au mărşăluit împreună cu toţi tinerii revoluţionari, chiar în primele linii. S-au detaşat de grup înainte să se tragă în acesta. Se poate spune că eu i-am salvat, dar asta e o poveste pentru o altă zi. Amândoi au refuzat să îşi ridice câte un certificat de revoluţionar. Le-a ajuns că au fost acolo şi că au învins.

Astăzi am fost din nou cu tata în Piaţa Operei. Am văzut căcaţii roşii cum îşi bat joc de simbolul României libere. Astăzi, de ziua românilor, în locul care a făcut posibilă însăşi această zi. Ruşine.

De la ora 18 se întâmplă în Piaţa Operei un flash-mob de protest împotriva PSD. În Bucureşti, tot de la 18, în Piaţa Universităţii. Fiţi acolo.

16 thoughts on “Acum 20 de ani

 1. Acum 20 de ani Traian Basescu era nomenclaturist comunist. Acum 20 de ani, mare parte din actualii psd-isti erau activisti ai partidului comunist.

  Se rascoleste generalul Antonescu in mormant ca la 20 de ani de la “caderea comunismului” avem de ales intre un comunist si un candidat sustinut de un partid comunist.

  E pacat ca ziua nationala s-a sarbatorit in acest fel la Timisoara.

  Traiasca Romania!

 2. Eu aveam 7 ani si stateam sub masa din bucatatie, pentru ca afara se tragea.

  Nu sunt de aceiasi parere “politica”. Nu exista cacati rosii si cacati albastri, ori mov sau lilla. Exista oameni si oameni, nu mai visa ca unii sunt rai si altii buni, nu exista asa ceva.

 3. Mda, imi aduc aminte ca eram a 8-a. Si tatal meu iesise cu cei de la ELBA pe strazi…
  Apoi am fost impachetat si trimis la Herculane.
  Toate trenurile ce plecau dinspre Timisoara erau scrise cu creta cu mesaje… Au trecut 20 de ani?!?!
  Astia isi bat joc de noi.
  PLM, SI NOI II LASAM!

 4. de ce nu se incerca a se vedea dincolo de aparente?!
  oare nu ar fi timpul sa ne impacam odata cu trecutul? si mai presus decat orice sentimente personale sa ne gandim la binele nostru, al tuturor?!
  eu as intreba (bine, am multe intrebari, dar doar pe asta o lansez): cati din cei ce au iesit ieri pentru a striga contra comunistilor ieri l-au votat de Iliescu pentru ca Vadim sa nu iasa presedinte?
  oare nu ar trebui sa invatam sa avem mai multa incredere unii in altii? sa speram ca IMPREUNA putem face ceva?
  sincer, nu as fi avut nimic de comentat impotriva unui miting cu adevarat anticomunist. dar nu unul in care marea majoritate a oamenilor au fost manipulati intr-un mod evident…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.