Ştire mondenă!

Dar înainte să v-o zic, să fac o recapitulare, să ştiţi despre cine e vorba.

Era anul 2005, un an bun pentru online-ul românesc. Zoso îşi începea cu succes cariera de blogger, Grigore şi Doilei (astea două nu mai au link) făceau furori de moment şi năşteau copii ieftine, iar Gigel, Romanian Mint Rubbing Association, Vaidevoi, Sictir, Naşpa Rău şi adevăratu’ făceau legea în materie de amuzament online.

Ei, pe vremea asta, una din îndeletnicirile mele de vârf era colecţionarea de muzică românească oribilă. Vorbesc aici de eşecuri muzicale grave. Ca să înţelegeţi mai bine despre ce fel de muzică e vorba, amintiţi-vă de formaţiile româneşti care aveau videoclipuri la Atomic la începutul anilor 2000. Axxa, AS XX, Sing Sing BB, melodia aia cu Jimmy şi fetiţele în bikini, aia cu clanţa la Constanţa, gemenele Indiggo etc. Gata, v-aţi amintit? Bun, acum imaginaţi-vă că vorbesc de melodii trase în studio care, în acele vremuri, erau prea proaste ca să ajungă pe post, printre cele de mai sus.

Şi aşa am colectat eu DJ Boroş, Solloman, Kristal, Virus şi tot felul de câte şi mai câte, ca să zic aşa. Chiar mai am câteva mostre, am să le urc într-un post următor, pentru deliciul fanilor mei. Şi într-o bună zi, bunul meu prieten constănţean Fănică Lupu, cel care face ravagii printre minore pe forumul Cool Girl (respect, sensei!), m-a buzuit suav pe Messenger şi mi-a făcut cadou nişte mp3-uri de-ale unui băiat tot din Constanţa, pe numele lui de scenă Criss Blaziny. Profilul lui de last.fm zice aşa:

He blended old school influences with topical commentary and displayed a terse, though fluid rap style that was sometimes satirical, sometimes tough, and sometimes silly.CB enjoyed massive street credibility with the release of his debut album. A charismatic emcee with an uncanny knack for hilarious punchlines, CrissBlaziny aka Bla Bla has been delivering raw hip-hop since the late ’90s.

Hai mă, nu mai râdeţi, că mai aveţi de citit. Aşa, să revenim. Deci prietenul Fănică mi-a dat nişte mp3-uri cu însuşi MC-ul carismatic care se bucura de un street cred masiv pe străzile din Tomis Nord. Cu foarte mare entuziasm şi emoţie ţin să vă prezint şi domniilor voastre o melodie pe care vă jur că am ascultat-o de zeci de ori, căci e ca un accident de maşină, dintr-un motiv sau altul. Se numeşte “Băieţii DP Sector” şi vă rog din suflet să o ascultaţi cu atenţie:

[audio:criss blaziny (neghina) – baietii dp sector.mp3]
mp3 aici.

Aşa-i că-i de excepţie? Dacă nu v-aţi convins, mai ascultaţi-o de câteva ori. Că altfel îţi dau tramvai, polonezule, aaaay? Vă zic serios, melodia asta a fost un puternic meme în 2005, oricine o auzise cel puţin o dată folosind bucăţi de mare excepţie din ea în vorbirea de zi cu zi. Cum ar fi “Hai mă iubita, ce-ai cu mine, eşti pă ciclone?“, “polonezule aaaay“, “eşti repist polonez“, “ce-ai bă, ai băut acetonă?”, “pieso“, alea. Ce tineri eram.

Ei, după cum zice profilul lui de last.fm, şi-a lansat cel mai recent album în 2007 (la Hades Records), ceea ce mi se pare, la modul cel mai serios, foarte tare. Şi-i urez succes.

Dar, ştirea!

Aparent, criza economică face ravagii. Din surse în care am încredere, care la rândul lor au încredere în sursele lor, Criss Blazziny nu mai poate trăi din muzică, hehe, şi în momentul de faţă e vânzător la Kenvelo. Nimic ruşinos, aş zice, meseria e brăţară de aur, munca-l înnobilează pe om etc. În plus, şi 50 Cent, Soulja Boy şi alţii mai mari au început de jos. Eu am încredere în băiatul nostru. Cine ştie, poate peste un an de zile îl vedem chiar vânzător la Zara…

7 thoughts on “Ştire mondenă!

 1. cine pula calului l-o mai promovat si p-asta? …. Jesus… Mi se pare asa, o leaca nesimtire. Negativu-i de 2 bani. Versu-i amarnic. Vocea nu impresioneaza cu nimic. Feeling zero. Cine i-a dat la asta sa bea acetona? Baietii DP zona?

  Nu cred ca i-au dat suficienta…

 2. @Raka: Hades Records, vezi la ei pe site ca-ti povestesc istoria lui.

  @Radu S: Nu fa misto, chiar e tare :)

  @adizzy: mai trebe ascultat nitel, sa vezi cum are sa inceapa sa-ti placa :)

 3. ma refeream sarcastic la cine-o fi atata de … ehm … neinspirat economic, sa zicem … ca sa-i faca lu’ pulica asta contract :))

  ca nu-s curios cu ce mana se stergea la cur cand o inceput sa-si scrie rimele pe care le dadeam noi in clasa a 8-a invountar cand ieseam ca baietii la fotbal :))

  mira-m-as sa se prinda de mine, ca na, eu fiind fan hiphop, rap si r’n’b nu ma mai cobor totusi sub anumite standarde cand vine vorba de ascultat ceva :)

 4. dp zona, e praf :)

  Dar, avea 2 melodii..despre “Barbie” pe care le-am ascultat zile intregi. Da, si eu i-am criticat stilul de canta…si faptul Ca Canta pe langa negativ…dar cele doua melodii mi-au placut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.