La ce concerte m-aş duce anul ăsta

Mi-am făcut o listă temporară de concerte şi festivaluri relativ apropiate de Timişoara la care vreau să particip anul acesta. E mai mult un wishlist, pentru că mai mult ca sigur că n-o să ajung la toate, dar nu strică să sper.

 • B’estfest (Bucureşti) – 1-5 iulie. Aş merge cel puţin în ziua zero (The Killers, Patrice şi Snails), dar cred că am să renunţ, că nu-s făcut din bani. Pe Killers i-am văzut şi anul trecut, pe Snails acum trei zile (şi n-o fi să mă duc până la Bucureşti pentru ei :) ) iar Patrice parcă nu e chiar atât de important. În plus, va trebui să economisesc, pentru că:
 • Exit (Novi Sad) – 9-12 iulie. Cântă Arctic Monkeys, Korn, Madness, Moby. Dacă nu voi putea ajunge la întreg festivalul, Arctic Monkeys e musai.
 • Concert Morrissey (Viena) – 11 iulie. Aici mai mult ca sigur că nu ajung, unul din motive fiind că se suprapune cu Exit.
 • Sziget Festival (Budapesta) – 12-17 august. Nu vreau să ratez Szigetul de anul acesta. Am mai fost de două ori şi merită orice efort, chiar şi festivalul în sine, fără a lua la socoteală muzica. Bine, nici aceasta nu e de lepădat: Snow Patrol, Placebo, The Prodigy, Fatboy Slim, The Ting Tings, Digitalism, Squarepusher, Pendulum, The Kills, Buena Vista Social Club, Ska-P, iar lista încă nu e completă.

Pe lângă astea, va trebui să fiu atent la festivalurile din ţară, că de câţiva ani au răsărit ca ciupercile după ploaie. Probabil că o să vreau să mă duc la Gărâna, probabil că o să mă tenteze şi Stufstock-ul, poate dau o fugă până la Periam (Rock la Mureş), poate la Peninsula. Timp şi bani să fie.

11 thoughts on “La ce concerte m-aş duce anul ăsta

 1. Suntem pe aceeasi lungime de unda :P si facuti din acelasi material (adica nu din bani, fir-ar). Cam la toate de care-i zis vreau si eu, in afara de ala de la Viena, care nu ma tenteaza aproape deloc.
  Sziget e pe primul loc (pentru ala imi strang bani deja de acum). Sa merg la asta si restul se rezolva ele cumva. Neaparat la Garana, ca acolo-s mai multe (ala de jazz e preferatul meu absolut), si la Periam ca fir-ar e la o aruncatura de bat. De Peninsula am auzit ceva zvonuri pe forumuri ca poate nu se ma organizeaza ca e criza si n-au bani. Nu creeed.
  Dar na, mi-ar trebui si-o clona pe langa el dinero, care sa comunice telepatic cu mine chestiile pe care le fac, una din noi sa stea acasa si sa citeasca cacatul ala de materie pentru rezidentiat, iar cealalata sa mearga pe la festivaluri, concerte. Dar la unul-doua-trei merg si fara sa am clona, ca nu-s salbatica.

 2. novarock nu..? suna foarte bine line-up-ul lor de anul acesta..
  cat despre b’estfest, n-as merge acolo nici daca mi-ar plati cineva biletul, benzina si diurna..

 3. In iulie mergem mai multe personaje din Resita si CS la ExitFest-ul de la sarbi. Eu am fost si anul trecut cu niste amici din Serbia. Daca te intereseaza…ai mailu’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.