Cele mai tari melodii româneşti inventate vreodată

Aşa cum scriam şi în însemnarea precedentă, am o mică colecţii de melodii de mare excepţie de acum câţiva ani. Dacă tot mi-am amintit de ele, nu mă pot abţine să împărtăşesc câteva şi cu voi. Aşadar, top 5 cele mai “so bad they’re good” melodii româneşti pe care probabil nu le (mai?) ştiţi:

#5. Criss Blaziny – Băieţii DP Sector

[audio:criss blaziny (neghina) – baietii dp sector.mp3]
(mp3 aici)

Asta-i o melodie totalmente delicioasă. Parcă fiecare vers are potenţial de meme. E înregistrată cel mai profi din toată lista, şi e destul de lucrată. Pe cât e de gravă, pe atât e de amuzantă, sunt sigur că neintenţionat. Mai am vreo trei, dacă vă trebe daţi un semn.

#4. Solloman – Dreptul la cuvânt

[audio:13.solloman – dreptul la cuvant.mp3]
(mp3 aici)

De la Solloman mi-a fost greu să aleg o anume melodie, dar am mers pe asta, pentru că se simte că a fost scrisă cu suflet. Un simplu om, cu o durere faţă de ce se întâmplă în România, scrie o melodie cu un adânc mesaj social, adresat mai ales politicienilor şi CNA-ului. Care CNA mă gândesc că a fost motivul principal pentru care omul ăsta nu primea airplay, hehe. Mai am şi de la ăsta un album, dacă aveţi nevoie, daţi un semn.

#3. DJ Boroş – Întâlnire de gradul III

[audio:boros – povestiri din lumea dozatorului – 06 – intalnire de gradu’ iii.mp3]
(mp3 aici)

DJ Boroş e cu skepsis. Sunt sigur că mulţi dintre voi nu vă amintiţi de el, dar era relativ cunoscut, cel puţin în unele cercuri, pe la mijlocul anilor ’90. Unii ar zice chiar că a fost un pionier al dance-ului românesc. Orice ar fi fost, a apărut acum vreo doi ani la ProTV şi se pare că va reveni în forţă. Întâlnire de gradul III e o melodie specială. Recomand un joint bun înainte să-i daţi drumul, e demenţială în nenorocirea ei.

#2. DJ Boroş – Câinii (Fugi, Boroş, fugi!)

[audio:boros – povestiri din lumea dozatorului – 01 – cainii.mp3]
(mp3 aici)

Omul ăsta e atât de bun încât apare de două ori în top. Câinii e piesa cu cel mai mare potenţial de single de pe albumul lui DJ Boroş (căci da, a scos album). Melodia asta e pur dementă. “Fugi, Boroş, fugi, să-ţi salvezi ultimii blugi” e un vers pe care, vă zic cu toată sinceritatea de care pot da dovadă la orele 3 ale dimineţii, îmi doresc să-l fi scris eu. E, după cum ar spune Shakespeare, fucking awesome.

#1. Kristal – Dor de tine

[audio:kristal – dor de tine.mp3]
(mp3 aici)

Orice aş zice despre melodia asta ar fi de prisos. Când am descoperit-o, m-a lovit în moalele capului, am pus-o pe repeat, iar apoi mi-am pus-o ringtone. Şi nici măcar nu glumesc. E ca un cult-movie de categoria B, ca filmele alea proaste cu kung-fu: trebuie să o înţelegi cu adevărat ca să o poţi iubi.

Dar totuşi, parcă nimeni n-o bate pe Roxy Manelista. Tig na na naaa?

15 thoughts on “Cele mai tari melodii româneşti inventate vreodată

 1. Hahaha, imi amintesc de Kristal. Cred ca e de prin ’99-2000, imi amintesc ca faceam misto in facultate de ea “dar pe tine nu te eeentereseazaaaa”

  Si de iti dau polonezule tramvai, ay? imi amintesc, cred ca tot tu mi-ai dat-o acum cativa ani.

  Pff, now you made me feel old on a Monday morning. Polonezule:P

 2. dupa cum zicea si un fan Pink Floyd, “probably the finest sounds out there”.

  Eu as pune piesele la un chef. S-ar putea sa aiba efect.

 3. Am descoperit postul asta in timp ce cautam niste melodii ale lui DJ Boros. Pana la urma le-am gasit insa vad o serie de alte melodii din perioada aia de care n-am auzit pana acuma. Din pacate linkuri nu mai sunt valide.
  Le mai ai cumva pe vreo undeva? Sau macar Kristal
  Thx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.