Cele mai 7 melodii care debordează de masculinitate pur românească

#7: B.U.G. Mafia – Hoteluri

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

Pentru că exclusiv despre futut. Bine, e în principiu şi exclusiv despre curve, de-aia e ultima din top, aproape afară din acesta. A fost salvată, totuşi, de punctele bonus primite pentru descrierea grafică a orgiei pe care o savurează cu şampanie cei trei Mafioţi. Plus că reprezintă fanteziile fiecărui “gangsta” de 15-17 ani din România, cu nădragi largi şi şapcă originală, cu şase cusături.

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

“[…] Vine alta şi tu valea/Ăsta sunt eu, v-am spus încă de la-nceput/Vă iubesc pe toate, da’ nu vreau decât să vă fut” – reprezintă idealul în viaţă al majorităţii purtătorilor de mărul lui Adam. Mai ales a celor a căror păr pubian încă e format din puf, dar cu băşini de mare peşte în cap.

Unde se duce dracului virilitatea?

Melodia, dacă este ascultată cu atenţie, tinde să ia o direcţie greşită odată cu versul “Mafia şi şmenarii în hoteluri se distrează”. După fiecare strofă, pline de detalii picante despre contactul sexual între doi oameni, vine şi versul care nu implică nicio femeie. E salvat, însă, de versul dinainte, “şampania curge, femeile dansează”. Worst case scenario, dacă tot e să fie dragoste anală, măcar să danseze femeile. Oricum, nu e gay decât dacă vă îmbrăţişaţi după. Oare de asta or fi scos “şi şmenarii” din varianta 2008 a melodiei?


#6: Paraziţii – Te Sparg La Buci

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

Pentru că, pe lângă că personajul principal al melodiei descrie, din nou, fornicarea, în cazul de faţă este şi foarte perseverent. Deci el, bărbatul, doreşte cu toată fiinţa lui să facă dragoste cu respectiva, şi, cu toate că ea e o finuţă şi nu îşi oferă floarea cu una, cu două, el nu se va lăsa până când, într-un final, se va contopi cu ea (“poţi să fugi, […] oricum te-alerg, te prind, te sparg la buci”).

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

“Gândul meu acum e să ţi-o pun/Jur pe al meu platfus că am cum” – pentru că se ştie, o labă mare denotă şi un penis pe măsură.

Unde se duce dracului virilitatea?

Practic, în toată melodia. Pe măsură ce asculţi mai mult, realizezi că femeia respectivă nu e doar urâtă, ci e urâtă cu crengi. Boccie. Odioasă.


#5: Mihai Mărgineanu – Mă Iubeşte Femeile

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

Pentru că e vorba despre un Don-Juan contemporan, chestie pe care v-o doriţi cu toţii. Şi pentru că o cântaţi cu plăcere când vă amintiţi de ea, iar când o cântaţi chiar vă simţiţi mai bărbaţi. Şi mai ghiolbani.

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

“Toate mă cere, toate mă vrea/Zice că le place destincţia mea/Eu nu ştiu ce-i aia, dar daca-or vrea/Le-o dau pe toată, ce să fac eu cu ea?” – pentru că eu înţeleg că se sugerează subtil cum că ar fi vorba de penis. Deci o destincţie frumoasă = un penis frumos. Un penis frumos, plăcut de multe femei, e foarte masculin.

Unde se duce dracului virilitatea?

Când zice că “Da’-mi iau nevasta, să fie-a mea/Nu ca tramvaiul, s-o ia cine vrea” încep să pricep de ce îl iubeşte toate femeile pe Mărgineanu. Pentru că, de fapt, nu îl iubeşte toate, ci doar alea care nu prea are succes la bărbaţi. Mergând pe principiul bancului “Ioane, am auzit că vrei să te-nsori; să-ţi iei nevastă frumoasă, că altfel o fuţi singur”, deducţia e simplă.


#4: Antract – Eşti Frumoasă

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

Pentru că omul are ciocate, blugi originali şi geacă. Şi pe lângă că a iubit-o zi de vară până-n seară, pe lângă că a iubit-o la margine de codru, a iubit-o şi fără să se dezbrace de tot. Pe fugă, cum ar veni, cu pantalonii în vine. În al doilea rând, pentru că tatăl proastei mătură curtea cu ea, pentru că merită, proasta dracului.

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

“Seara când a ajuns acasă, taică-so se-antrena cu furca-n poartă” – încearcă să vizualizezi un bărbat puternic, probabil în costum tradiţional, probabil cu mustaţă neagră, pregătindu-şi furca pentru a-şi lua fata la întrebări.

Unde se duce dracului virilitatea?

Niciunde, de data asta.


#3: Viţa De Vie – Ozosep

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

În primul rând pentru că, din nou, e melodie cu şi despre dragoste carnală, dar şi cu dragoste sentimentală. Şi se ştie că sentimentele îl fac pe bărbat, bărbat, nu-i aşa? În plus, e preluare de la unguri, iar unguroaicele sunt destul de mişto.

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

“Păi vino-ncoa şi nu mă fă, atâta-ţi spun” – pentru că românul e puternic, mândru şi autoritar.

Unde se duce dracului virilitatea?

Cam pe-aici: “Ozosep, ozosep, zi fetiţa mea un preţ/Să-i dăm calului nutreţ”. Pentru că fetelor de profil nu trebuie musai să le cânţi.


#2: Ombladon – Cheia De Sub Preş

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

Pentru că am tot susţinut-o şi o voi susţine în continuare: la români, bătutul nevestei (şi a copiilor, de altfel) e sport naţional, o tradiţie seculară, dar care tinde să se piardă odată cu trecerea timpului. Dacă în familia ta nu s-a întâmplat aşa ceva, înseamnă că bărbatul din familie nu e bărbat. Cel puţin o palmă femeii peste bot (doar când o merită!) şi două palme la cur copiilor (chiar dacă nu o merită, de control, sigur au făcut ei ceva şi nu ştii tu) din lună în lună sunt necesare unei vieţi fericite în familie. Dar pentru că în ultima vreme au apărut tot felul de grupuri şi campanii anti-violenţă în familie, şi pentru că mentalitatea (cel puţin la oraş) faţă de bătutul rudelor s-a schimbat, putem rămâne cu calea de compromis: ameninţarea cu bătaia. Revenind la melodie, aparent femeia respectivă a meritat-o, vaca dracului, dar încă n-a primit-o. A fost ameninţată, în schimb, ferm, cu o bătaie soră cu moartea, ceea ce compensează.

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

“Ţine-te bine, că de-acum înainte nu te mai lovesc cu cuvinte” – folosirea metaforelor pentru a exprima violenţa conjugală îi aduce multe puncte bonus.

Unde se duce dracului virilitatea?

“Ai întins de multe ori coarda de-a lungul timpului” – pentru că n-a pocnit-o de prima oară.


#1: Phoenix – Strunga

Ca să ştim despre ce vorbim:

De ce?

Pentru că e cu haiduci, iar după cum se ştie, haiducii sunt unii din cei mai virili bărbaţi care au existat vreodată, surclasaţi doar de pădurari. Haiducii călăresc, au mustaţă, au condiţie fizică şi miros a transpiraţie proaspătă. Sunt masculi alfa. Dimineaţa se spală pe dinţi cu scoarţă de copaci. Omoară urşii cu mâinile goale şi le folosesc cadavrele drept toalete. Folosesc pălinca pe post de apă de gură. Plus că sunt “cei cu puşca lungă”. Să-mi zică mie cineva la modul sincer că, în melodia asta, cuvântul “puşcă” se referă la puşcă.

Cele mai bărbăteşti dintre versuri:

În principiu, toată melodia e fucking badass. Aş merge totuşi pe versurile “Fă-te-n laturi, măi creştine, măi/Dacă vrei să treci cu bine, măi/Să rămâi cu viaţa-n tine, mă…”, pentru că nu te joci cu haiducii noştri.

Unde se duce dracului virilitatea?

Nu se duce, nu are unde. Melodia asta este făcută din muşchi, testosteron şi mădulare.


Aproape că a intrat în top şi Puşca şi Cureaua Lată, dar la o privire mai lungă asupra versurilor, am ajuns la concluzia că ar putea fi imnul bărbaţilor care nu mai pot.

Iar acum, la final, realizez că articolul de faţă s-ar fi putut numi foarte bine şi “Cele mai 6 melodii româneşti despre femei folosite şi una cu haiduci”. Îmi cer scuze, fetelor.

16 thoughts on “Cele mai 7 melodii care debordează de masculinitate pur românească

  1. ioai, puteam sa jur ca si in varianta asta recenta canta mafia si smenarii blabla. am fost foarte contrariata cand ai spus ca au scos sintagma respectiva. my bad ;))

  2. Ma bucur ca mai sunt inca persoane care sa observe toate aceste lucruri -))) , pt.ca aceste “VIP-uri” chiar nu -si mai dau seama cand dau in ridicol si vulgar…mai rau este ca sunt o gramada de asa zisi “FANI” ai acestor “mitirei” ai muzicii…-))))))))

  3. Deci , dragă nene…
    Tre să te pun să plăteşti tastatura pe care am …dat afara o cana de Doncafe ( New mix in town my ass ! ) din cauza râsului :D :))

  4. Nu vad nici un top.Nici o melodie. A fost scos aticolul? Poate am eu o eroare de afisare la browser.
    Se afiseaza doar titlul.
    Daca asa e sa fie , sa nu spuneti ca sunt prea serios.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.