Trei jocuri mişto (de jucat chiar şi la servici)

“Dar oare ce se joacă bloggerii?” vă întrebaţi. Bine, nu vă întrebaţi, dar o să presupunem că vă. Ei, eu am cam renunţat la jocuri în ultimii ani din mai multe motive: unul ar fi că nu am mai am răbdare cu ele – majoritatea sunt ori repetitive, ori prea complicate ca să le folosesc la relaxare (vezi RTS-urile şi RPG-urile). Alt motiv ar fi că cele mai multe nu au o poveste care să mă ţină lipit de ele cele 3-4 zile necesare terminării lor (cu excepţii: Mafia, San Andreas, Portal, Half-Life-urile). Şi al treilea – şi poate cel mai important – motiv: niciodată nu am investit destul într-un computer încât să mă pot juca ultimul răcnet în materie de jocuri.

Astăzi, însă, vă prezint trei jocuri micuţe, relaxante, simple, care mi-au plăcut în ultimii ani. Toate trei pot fi rulate şi de o joanghină de laptop mai vechi fără probleme. În ordine pur alfabetică, cu clipuri:

1. Audiosurf

Despre Audiosurf am mai scris acum un an. E un joc fără poveste, fără împuşcături, dar foarte mişto dintr-un singur motiv: planşa de joc e generată dinamic în funcţie de o melodie la alegerea jucătorului. În clipul de mai jos, jocul e setat pe modul în care scopul e să eviţi cărămizile gri şi să le culegi pe cele colorate. Sună a Bejeweled, dar e mult, mult mai mişto.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=2EsVyEnhxWY

2. Ballance

În Ballance controlezi o bilă la mare altitudine. Ideea e să parcurgi traseul fiecărui nivel fără să cazi. Ai trei tipuri de bilă: hârtie (cea mai uşoară, poate fi suflată de curenţi de aer, nu poate împinge nimic), lemn (greutate medie, poate împinge unele elemente din joc) şi piatră (cea mai grea, poate împinge orice, dar nu poate urca pante prea abrupte). Dacă la început pare uşor, pe măsură ce baţi fiecare nivel, jocul tinde tot mai mult către imposibil.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=4od_IyugUa4

3. Osmos

L-am descoperit săptămâna aceasta şi pot să spun că e cel mai relaxant joc pe care l-am jucat vreodată (şi care nu e Winterbells). Ca jucător, controlezi o formă de viaţă rotundă (mie-mi place să o numesc “bloabă”, cu o prelungit, ardelenesc) cu care trebuie să absorbi alte forme de viaţă. E simplu: ce e mai mic decât tine poate fi absorbit, ce e mai mare decât tine te absoarbe. Da, ştiu, aţi jucat şi voi Spore, care-i diferenţa faţă de ăsta şi prima parte a ăluia? Păi diferenţa constă în faptul că, în Osmos, propulsia bloabei se face prin eliminarea de bloabe mai mici, lucru care duce la micşorarea bloabei pe măsură ce te îndrepţi spre bloabe mai mici. Gen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hftJD4Yt_Dk

Care mai ştiţi jocuri din astea, micuţe şi relaxante?

26 thoughts on “Trei jocuri mişto (de jucat chiar şi la servici)

 1. tare jocurile..ala cu balansu mi-am dat si eu..pana am observat ca devine enervant..mai e si un lvl 13 cred care e 99% imposibil…mai poti incerca machinarium, sau fret on fire(necesita cablu la tastatura care o transformi in chitara)

 2. @Ionescu Mihai Radu: e drăguţ, însă puţin cam alert şi fără sens :)

  @Horvath: cu Frets on Fire mi-am pierdut multe, multe zile, am făcut 100% pe Lynyrd Skynyrd – Freebird. Machinarium, însă, nu ştiu încă. Să vedem.

 3. Peste 36 de milioane de români citesc zilnic acest blog! Fii şi tu unul dintre ei! Urmăreşte-mă pe Twitter, abonează-te cu un reader la RSS sau abonează-te prin e-mail. (chestiile astea sunt gratis, pentru voi, cei mai noi într-ale interneţilor)

  BAI OVICA, 36 DE MILIOANE NU SUNT IN LUME DARAMITE IN TARISOARA ASTA. TE CREDEAM CU BUCA. FII SERIOS.

 4. Daca mai e nevoie de jocuri de genu’ asta, are Clawd o serie de joculete online bazate pe flash care-s foarte misto, si-s jocuri de logica si chestii de genu’ :)

  Eu momentan pentru comic relief am revenit la WoW. Da, stiu, suna tendentios cu tenta de mainstream si lame, da’ am ajuns la concluzia ca dupa o zi de nervi, draci, stress si sex orbital la munci, e total relaxant sa pot sa le dau cu paru-n gusa la diverse vietati pe care le mai asociezi ocazional cu persoane cu care ai robleme emblematice :))

 5. Eu inca raman adeptul Minesweeper-ului. Nici jocurile gen doizece nu sunt rele, dar necesita mai mult timp si sunt solicitat de sefa chiar la jumatea jocului.
  Astept sa apara leapsa si vatea ascunselea.

 6. Balance e bestial. In unele versiuni se poate gasi 2 nivele suplimentare, dar ultimul dintre ele e practic imposibil de trecut. Am citit undeva ca ultimul nivel de care vorbesc ar fi fost facut intentionat sa nu poata fi trecut. Oricum, in varianta de baza se poate trece de absolut toate nivelele, fara prea multe batai de cap, zic eu.

 7. Incearca TIM (The Incredible Machine). E relaxant intr-un fel ciudat. Te deconectezi, dar iti pui mintea la contributie. Incearca varianta din ~2000; restul merg numai in DOS

 8. nici macar nu e un joc sunt naspa uuuuuuuuu :-q nu e tare deloc nu imi place e nu imi place deloc si nimeni nu ma poate afla ca sunt misteriosul 1 :D si nimeni nu ma poate afla /:)…..si nu imi place si nici nu o sa imi placa…..atat am avut de spus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.