Valentine’s Day în blogging

Acum, în preajma zilei de 14 februarie, blogurile se umplu, cu mici, cu mari, de inimioare, poveşti despre Sf. Valentin, felicitări pro şi contra VD, păreri pro şi contra VD, exteriorizări vesele de-ale îndrăgostitelor, înjurături morocănoase de-ale singuraticilor şi câte şi mai câte. Blogosfera debordează de articole însemnări tematice, aşa că ar fi cazul să avem şi un mic îndrumar (cu cuvinte urâte din loc în loc, atenţie) al fenomenului.

Avem, aşadar:

1. Bloggerul contra.

E împotriva curentului Valentine’s Day. Cam ca mine, anul trecut, mea culpa. Cu argumente gen “E o sărbătoare Hallmark” şi “E inventată de corporaţii pentru a suge 16 miliarde de dolari anual de pe spinarea bărbaţilor care nu vor să fie privaţi de sex din partea partenerelor lor malefice”, trebuie să se încontreze în contra curentului. Probabil că e singur şi asta îl roade. Cam ca mine, anul trecut, mea culpa. Sâmbătă, acest tip de blogger se va enerva când va vedea pe stradă perechile de porumbei ieşite la plimbare şi îşi va aminti că în acea seară va fi nevoit, ca în serile dinainte, să-şi facă din nou singur dragoste în mână. Îşi va vărsa nervii pe blogul personal şi va primi câteva comentarii. Va plânge în pumni. Apoi se va bucura. Apoi va plânge în pumni.

blogger contra

OH YEAAAAH!

2. Bloggerul singur împotriva curentului.

E împotriva curentului “contra”. Practic, e nemesis-ul bloggerului contra. Crede că e singurul (sau printre ultimii) oameni care s-au săturat de atâta tam-tam pe tema consumerismului de 14 februarie, încât ajunge la concluzia că totul e în regulă, totul e zen, e doar o zi în care tinerii îndrăgostiţi pot să-şi exprime sentimentele prin produse fabricate în masă şi să facă sex special. Acest tip de blogger e, probabil, implicat într-o relaţie care merge aşa şi aşa, iar prietena lui îi citeşte blogul.

bloggerul singur impotriva curentului

Se putea şi mai rău.

3. Bloggerul indie.

E varianta “upgradată” a bloggerului contra, în sensul că e total anti-Valentine’s Day, dar pe deasupra e un mare promotor al Dragobetelui. Cele mai folosite expresii sunt variaţii pe temele “E sărbătoarea noastră, aţi uitat de ea?”, “Hai mă, suntem români, ce naiba!” sau “V-aţi căcat pe valorile şi tradiţiile naţionale, huo!”. E şi el singur, dar speră totuşi că în cele zece zile rămase până la Dragobete să reuşească să facă rost măcar de un număr de telefon, o promisiune deşartă şi un zâmbet forţat de la roşcata aia cu curuleţul ăla rotund şi rumen de la buticul din colţ, pe care tot vrea s-o de vreo doi ani. Dacă nu are el, atunci cel puţin una din rudele de gradul I are pe perete Răpirea din Serai.

bloggerul indie

Bloggeri indie bloggerind indie. A dramatic re-enactment.

4. Bloggerul tru.

Evită să scrie despre Valentine’s Day, ca să arate că, pe de-o parte, îl doare în pulă, iar pe de altă parte “nu-mi trebuie mie traficul din căutări, eu scriu de plăcere”. Va scrie despre VD doar după ce aceasta trece (într-o formulare gen “acum că a trecut şi Valentine’s Day” sau ceva similar), ca să ştie lumea că da, a remarcat şi el ziua de 14 februarie, dar au existat treburi mult mai importante în viaţa lui ca să poată fi deranjat să scrie. Ca de exemplu să scrie ştiri expirate, ca transplantul lui Minculescu (Cristi, fă-te bine, suntem cu tine!) sau să ia în considerare posibilitatea masturbării. Dacă-l întrebi, este net superior celorlalţi bloggeri.
bloggerul tru

Dă-vă, bă, în pula mea.

5. Bloggerul mega-tru.

Consideră că îl doare în pulă despre Valentine’s Day, dar ţine să specifice această treabă. Va scrie un post lung cât o zi de post despre cât de dobitoci sunt bloggerii anti-VD, cât de dobitoci sunt cei care-i înjură pe aceştia, cât de dobitoacă e toată lumea căreia îi pasă despre această dezbatere (atenţie, nu despre VD în sine, ci doar despre subiectul “VD ca unealtă a capitalismului”). Eventual va face o listă cu toate tipurile de bloggeri care… wait, shit.

bloggerul mega-tru

Dă-vă, bă, în pula mea!

6. Bloggerul om.

Nu are nici o părere despre acest subiect. E conştient de existenţa sărbătorii, dar nu îl deranejează în mod special. Dacă e într-o relaţie, îi va cumpăra eventual un buchet de flori şi o ciocolată prietenei, îi va zice că o iubeşte, ca în alte seri, după care îşi va vedea de viaţă fără să fie afectat în mod special de ziua de sâmbătă. Dacă este singur îşi va petrece seara ca restul serilor, singur, în faţa televizorului ori cu prietenii la o bere. În general e un om fericit, pentru că e un om, pe undeva, ignorant.

bloggerul om. da, e poza de la hi5, numa aşa, de oftică.

*gasp*

Acesta a fost a 500-a însemnare. Salutări cititorilor şi sărutări cititoarelor, vechi şi noi. Să iubiţi şi să fiţi iubiţi.
Surse poze: 1, 2, 3, 4, 5, 6

25 thoughts on “Valentine’s Day în blogging

 1. Eu sunt tipul bloggerului care pe blogul “firmei”, lol a vrut sa scrie pentru trafic despre VD, dar s-a trezit prea tarziu, iar care pe blogul personal ar fi inutil sa scrie, ca oricum nu mai agata de mult cu el.

 2. Bai, da’ bloggeritele? Ele unde se incadreaza? Io-s tru. Ma doare-n-… Ca sarbatoarea asta mi-o adus numa’ nopti nedormite. Si e primul an in care pot sa dorm, in sfarsit :D

 3. Cu totii cred ca migram de la an la an. Eu am fost in mai multe categorii. :lol:
  Momentan cred ca sunt in ultima. As fi in alta dar nu vreau sa imi supar nevasta. :-P

 4. @Nebuloasa, @R.R.: de obicei bloggeritele n-au probleme din astea. Ele primesc ciocolati si alte ofrande din astea, caci, nu-i asa, ele au vaginul :)

  @Adi Popescu: gata, au disparut.

  @A. Faith, @R.R.: Cred ca mega-tru, dupa cum decurge treaba :)

  @narciscorvette: anul trecut am experimentat nitel.

 5. N-am blog (desi am scris un engine de blog ca tema de licenta, tot is convins ca-i un instrument prea puternic in mainile multor p…ersoane), am o prietena foarte frumoasa dupa standardele multora ( http://twitpic.com/1hfbo ) si-l sarbatoresc pe Sf. Vali in cel mai barbar mod pe care l-am gasit: merg cu prietena la My Bloody Valentine 3D ( http://www.mybloodyvalentinein3d.com/ )

  Cat de “tru” iz deat? :P

  P.S.: Ea nu se supara pentru ca stie ca n-am nevoie de o sarbatoare “de import” sa-i arat cat tin la ea. Orice alta zi din an e la fel de buna, daca nu chiar mai buna!

 6. citesc asta la cateva zile dupa fenomen si am impresia ca la punctul 6 ai scris despre mine :) Exact o floare + un “te iubesc” la fel ca in celelalte zile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.