Poftiţi la lecţia de blogging

Bine, nu chiar lecţie de blogging, în primul rând pentru că nu sunt în măsură să vă învăţ cum să blogaţi, iar în al doilea rând pentru că prea puţini sunt cei care chiar ar avea ceva de predat în domeniu. De fapt nişte rugăminţi la adresa domniilor voastre, pe care vă citesc regulat sau întâmplător. Ca de la cititor la scriitor, cum ar veni.

  • Alegeţi-vă o temă vizuală a blogului care să vă afişeze data postului. Sau modificaţi-o pe cea actuală. Sau rugaţi un prieten să o facă. Sau pe băiatul ăla de la scara A care ştiţi voi că e student la Calculatoare, deci se pricepe la toate. Sau pe băiatul de la IT care e un dobitoc şi vai ce m-a enervat când s-a uitat la mine în ţâţe, fată, zilele trecute când am venit cu decolteul ăla, tu, da’ e bun când vreţi să vă arate cum se schimbă parola la hi5. E groaznic să scanezi un blog şi să nu ştii care postări sunt de azi sau de acum două săptămâni. Mai ales voi, ăştia care postaţi ştiri întârziate.
  • Lăsaţi şi ceva text în RSS, nu doar titlul. Chiar dacă nu e feed complet, că tot erau discuţii pe tema asta. Dacă vreţi să fiţi citiţi, aveţi milă de cititorii voştri. În momentul în care cineva vă adaugă la vreun reader, înseamnă că vrea să vă citească în continuare. Dacă vreţi trafic, nu o să-l faceţi lăsând doar titlul în feed, de multe ori şi acesta insipid, general şi plictisitor. De multe ori, feedurile ce conţin doar titlurile însemnărilor sunt marcate ca citite şi lăsate în paragină. Dacă vreţi trafic, scrieţi conţinut bun, generator de dorinţă de a comenta.

…aparent cam atât momentan. Deci da, două rugăminţi. Să trăiţi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.