O zi cu Zapp Easy

Vă daţi seama că la 24 de ore după ce am primit jucărie nouă nu am altceva de scris decât despre respectiva jucărie, nu? :D

Deci, despre terminalul Zapp Easy Z910i.

Am primit în cutie pachetul prepaid, cu credit de 10 euroi pe el. L-am deschis, cu zâmbetul pe buze, am scos telefonul din folie, am scos bateria din folie, după care am observat că telefonul are slot de SIM şi mi-am petrecut următoarele 15 minute căutând prin cutie SIM-ul. După o vreme am realizat că, de fapt, Zapp-urile nu folosesc SIM, şi m-am simţit prost tare. Am pornit telefonul, am încercat să sun, nu am reuşit. După încă vreo 15 minute şi un restart la telefon am reuşit, după 2 minute de setări reuşind şi să mă loghez pe Yahoo Messenger şi să am prima conversaţie.

Pe scurt:

– în pachet a venit cu toate cablurile şi accesoriile necesare: încărcător, cablu USB, căşti, CD de instalare, ţiplă ecran de rezervă, card de memorie de 1GB, umplut cu manuale, driveri, demo-uri şi mizerii de la HappyFish.
– seamănă poate puţin prea tare cu telefoanele Blackberry, deşi el în sinea lui e chinezism.
– a fost primul meu contact cu o tastatură qwerty. M-am obişnuit cu ea destul de repede, după câteva conversaţii pe IM şi câteva e-mailuri.
– IM-ul merge relativ repede, e-mail-ul e verificat tot la 10 minute. Nu ştiu dacă asta e chiar push, cum se laudă Zapp, dar e bine.
– e-mailul e uşor de configurat, la fel şi IM-ul. Suportă Yahoo, Gmail, MSN şi, la mail, orice cont POP sau IMAP.
– Browserul e Openwave. Nu e cel mai răsărit, dar îşi face treaba. Faţă de Opera Mobile e copilaş.
– Softul e sărăcuţ. Nu are nimic de interes, în afară de aplicaţiile IM şi E-mail. Nici măcar jocuri, aş vrea să mă joc pe el. Ah, şi o aplicaţie Twitter, dacă se poate.
– Că veni vorba de twitter, nu postează bine nici pe twitter versiunea mobilă, nici comentarii pe bloage. Exemplu.
– Nu are cameră. Are player de mp3/mp4 şi alte formate (office, pdf), dar nu le poate rula în background. Suportă Youtube, dar în format 3gp.
– Catalogul de aplicaţii pare gol, nu reuşesc să găsesc nimic de cumpărat prin el.
– Are loc pentru 500 de numere în agendă. Am fost şocat să aflu că în agenda celuilalt am 588 de contacte.
– Bateria nu ştiu cât ţine, încă. L-am încărcat complet, iar într-o zi de butonat mult am consumat doar un sfert din baterie.
– Pare fraged, e uşor. Nu l-am scăpat încă, să văd cum rezistă la şocuri.
– E frumos
– Ce mă oftică: nu ştie ceva de genul alt+tab. Dacă primesc mail în timp ce navighez pe interneţi, îmi intră direct în aplicaţia de e-mail, fără să mă întrebe dacă vreau, şi îmi pierd toată sesiunea browserului. Nu mă anunţă când mi-a scris cineva pe messenger, decât dacă e conversaţie nouă.

În concluzie: e foarte bun pentru chestiile cărora li se face reclamă: IM şi e-mail permanent. Voce nu-l prea folosesc, că am eu minute destule pe G900-le meu. E bun şi la navigarea pe interneţi, dar doar site-urile mobile, cele greoaie se încarcă greu. E o jucărie nouă, care-mi place şi de care nu mă pot despărţi deocamdată, deşi nu sunt sigur că mi l-aş fi cumpărat, dacă ar fi fost să îmi aleg un nou telefon. Poate dacă Zapp-ul ar pune la dispoziţia clientului un pachet de aplicaţii din care să-mi aleg chestii.

5 thoughts on “O zi cu Zapp Easy

  1. Bine de ştiut, mulţam. N-am încercat până acum. Cică aş putea să-mi trag extraopţiunea Buzz, cu vreo 3 euro, şi aş avea 1000 de minute VOIP. Sau ceva de genul. Da’ nu vad de ce.

  2. daca doreste cineva am la vanzare astfel de telefoane sigilate cu toate accesoriile inclusiv garantie la zapp pt 2 ani .sunt pachete noPay fara abonament si au facilitatile de la eGeneration.super preturi,intre 265-420 lei ,in functie de creditul care doriti sa il contina.

    contact 0724.562101 sau mail: ske89@yahoo.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.