Vacanţa-mi aproape ruinată de ploaie

Cea mai spontană vacanţă am avut-o acum patru ani. Într-o zi de luni mă întorsesem dintr-o “excursie” cu părinţii în Croaţia. A doua zi m-am întâlnit cu Rob la o bere. “Bă, vineri începe Stufstock”, zic, “ce rău îmi pare că nu mergem”. “Păi de ce nu mergem”, mă întreabă. “Nu ştiu”, zic, “hai să mergem. Luăm mâine bilete de tren, plecăm mâine seară, ajungem joi, ne relaxăm, vineri ne dăm”. Şi duşi am fost.

În tren n-am dormit nici măcar un minut. Cât a fost noapte am stat afară din compartiment, să lăsăm cei doi copii, de 5 şi 6 ani, să doarmă liniştiţi, întinşi pe banchete. Când s-a făcut dimineaţă am intrat în compartiment, să tragem şi noi un pui de somn (aveam timp grămadă – pe atunci “acceleratul” Timişoara-Constanţa făcea vreo 16 ore). N-am putut, pentru că boracii au început să arunce cu jucării în noi. Fetiţa cu pluş, băiatul cu plastic. Nu l-am pocnit, pentru că sunt bine crescut, spre deosebire de bunicile lor. În fine, am ajuns chiori de somn.

Am instalat, joi, cortul pe malul mării, la vreo 5 metri de apă (aveam un cort fost roşu, actualmente roz, cu floricele, iar noi eram doi masculi cazaţi în el; au au). Soare puternic, nici măcar o urmă de val. Coafura rezistă. Am petrecut ziua terminând un litru de vodcă (era prima oară când mergeam la Vamă, aşa auzisem eu că se face, trebuie să mergi şi să bei vodcă, fiind jegos în acelaşi timp). Ne-am culcat târziu şi ne-am trezit devreme, din cauza căldurii. După o vreme a ajuns şi amicul Sebi “Pulă Bogată” De La Constanţa, iar împreună cu el am desfăcut o sticlă de absint. Din acea seară îmi amintesc doar fragmente, cum ar fi: eu, noaptea, la momeala goală, pe malul mării, săpând gropi în nisip de fiecare dată când îmi venea să decartez; eu la concert la Chilian, agăţând o grasă; eu, spre dimineaţă, încercând să conving o sătmăreancă mică şi bună (stil “titirez”) să vină cu mine în cort, să-i arăt răsăritul. Nu, n-a vrut. Am dormit 2 ore, căci pe la ora 9 cortul s-a transformat în saună.

[nggallery id=4 template=caption]

Sâmbăta am petrecut-o chior de somn, aşteptând concertul Vama Veche de la Vama Veche. Şi Zdob şi Zdub. Am fost la concerte, iar pe la miezul nopţii am decis că 6 ore de somn în trei nopţi nu sunt de ajuns, aşa că m-am îndreptat încet spre în cort şi am tras pe dreapta. Am adormit pe la ora 2. Pe la ora 4, simt ud la picioare. Aud ploaia. Dă-o-n căcat, zic, am cort vechi şi picură în el.

Pe la ora 5, mă trezesc cu o lumină în ochi. Era jandarmeria. “Scoală, frate, că te ia apa!” zice jandarmul. Fac ochi, scot capul din cort şi văd cea mai groaznică furtună de la mare din câte am văzut eu vreodată. Valuri de doi metri, vânt puternic, cerul luminat de fulgere, coafuri care încă rezistau, nici măcar un cort din cele câteva sute care erau în jurul meu cu doar câteva ore înainte. În cort, baltă. Pluteau haine, conserve şi pahare de bere goale. TOT, absolut tot ud. L-am trezit şi pe Rob, care n-a putut fi deranjat de urgia de afară, am luat cortul de câte două colţuri şi l-am mutat cu totul mai departe de pericol.

Ei, acum ce e de făcut? Suntem uzi din cap până în picioare, e frig, nu mai avem nici măcar un ciorap uscat. Hai înapoi la Timişoara. Primul tren, peste vreo 9 ore. Hai pe plajă. Punem la uscat adidaşii şi câte o pereche de ciorapi şi aşteptăm să ne încălzim. E ora 9 deja, soare puternic, coafură încă rezistentă. Noi, de la somn şi apă, eram rupţi de frig. Tremuram ca nişte vibratoare umane. Pe la ora 10, decid să-mi bag picioarele şi să fac o baie în valuri, dacă tot urma să le lăsăm în spate. Baie care m-a încălzit, m-a învigorat şi m-a făcut să decid că nu vreau să plec încă în Timişoara. L-am pus şi pe Rob să facă o baie, timp în care am sunat-o pe amica Fritz din Bucureşti, să văd dacă ne ţine o noapte. “Nu pot, au venit ai mei în vizită şi nu mai am loc”. Ea era studentă venită din provincie. Mă resemnez şi îl anunţ pe Rob că mergem, totuşi, acasă.

După 20 de minute, însă, primesc un telefon de la aceeaşi Fritz: “Oviiiiiiiiii, i-am dat afară pe ai mei, urcaţi-vă în trenul de ora 12, vă aştept în gară!”. Am urcat, am petrecut câteva ore în cel mai înghesuit tren din câte am avut nenorocul să mă poarte, după care am ajuns. Şi am petrecut două zile frumoase, liniştite, în capitală. Dintre care una am dormit-o.

[vimeo]http://vimeo.com/7379211[/vimeo]

(acest articol participa la concursul organizat de arhiblog.ro si sponsorizat de Arsenal Park.)

18 thoughts on “Vacanţa-mi aproape ruinată de ploaie

  1. Păi văd că pe restul îi doare mâna să participe şi să lase două linkuri într-un post. Aşa că mi-am dat, mie mi-a plăcut acolo şi mai vreau :)

  2. Bă… tu esti nesimtit! Pe langă că tu ai mai fost acolo de cateva ori moca mai și participi. Ce păcat că nu ii concursul și pentru cititori de bloguri… :(

  3. Ioai! Că ţin minte furtuna lu’ dracu’. Atâta că noi nu am dormit pe plajă. Tot Stuffstocku’ ăla o fost ploios, de ne-o înghţat curu’ la Stuf pe terasă cu cafeaua proastă cu 3 degete de zaţ în ea cu tot.

  4. mno’ vecine, domnia ta are concurenta :) Si nu doar de la Corinutza :P Eu sper ca mentiunea cu “cititoru de la mine” pe care o formulasesi, sa iasa adevarata :D

  5. In iulie sau august ’94, dupa terminarea renovarii “camerei urate” am plecat (eu si ma’sa) sa sarbatorim evenimentul la terasa fabricii de bere. Dupa vreo 3,4 etc. beri zic (sau zice): ce fain trebuie sa fie la mare acum. Dupa inca o bere hotaram de comun acord ca maine sa plecam spre insoritul litoral romanesc. Luam bani imprumut de la “Nasha” (ca ai nostri s-au terminat odata cu renovarea) si seara suntem in trenul de Mangalia. Coborim la Costinesti si minune: gasim cazare la casutele de lemn (acum nu mai sunt). Toate bune si frumoase, soare, apa, hamsii, bere, etc. A doua zi am auzit la radio ca: o furtuna fara precedent a lovit Timisoara si multe locuinte au ramas fara acoperis si au fost inundate. Ingrijorati sunam la “Nasha”, care ne spune ca: “nu mai aveti nimic, toata munca voastra s-a dus dracului, la Babe (niste vecine) a ajuns apa in casa, etc.etc. Am luat hotararea (cu inima stransa) sa luam bilete de intoarcere. Desi aveam cazarea platita in avans pentru 7 zile, in a treia zi ne-am imbarcat in sens invers in tren si dupa 16-18 ore, nu mai tin minte eram in fata casei noastre dragi din Timisoara. Deschidem usa cu frica, gandindu-ne ce dezastru este acolo. Intram. Ne asteptam sa calcam prin apa. Surpriza: totul uscat, exceptand o pata pe tavan de la apa scursa pe langa antena TV de pe casa. Sfat: ai incredere in munca ta, dar cand pleci de acasa lasa cheia la cineva de incredere sa mai treaca pe acolo.

    Nu va fie frica, nu particip la concurs, dar mi s-a parut fain sa va povestesc.

  6. Hihi, mersi, şi io sper să câştig :)

    Cât despre tata, io încerc să-l conving să-şi facă blog, dar încă nu e hotărât :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.