Terminator Salvation (2009)

Am aşteptat filmul ăsta cam de un an de zile, de când am dat prima oară de trailer. Nu mi-am creat aşteptări prea mari, pentru că ştim cu toţii cât de bune au fost primele două filme din serie şi cât de prost a fost al treilea. Tot ce am sperat a fost să nu fie prost ca T3. Mai ales că e regizat de McG, omul responsabil de Charlie’s Angels şi… cam de nimic altceva, numai nişte videoclipuri.

Ei, şi astăzi, după ce mi-am îndeplinit datoria cetăţenească, am fost la ecran mare, să-l văd aşa cum trebuie. Însoţit de bloggeri*, adică :)

Şi mi-a plăcut, vă zic de la început. S-ar putea să urmeze mici spoilere, deci citiţi pe barba voastră.

Ce mi-a plăcut:

 • Regia. Da, McG ăsta a făcut o treabă foarte, foarte bună cu filmul ăsta. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu vorbesc aici de film de Cannes sau Sundance sau eu mai ştiu ce. Nu e nici Coen, nici Spielberg, nici Tarantino, nici Fincher. E, însă, perfect pentru un film de acţiune.
 • Sam Worthington. Mi-a plăcut mai mult decât Christian Bale, deşi acesta din urmă e unul din actorii mei preferaţi.
 • CGI-ul a fost de excepţie. Scenele de luptă (şi cele din spaţiu deschis, între HK-uri şi oameni, şi cele din spaţiu închis, mai mult sau mai puţin one-on-one) au fost exact cele la care m-aş fi aşteptat de la T4.
 • Surpriza plăcută dinainte de bătălia finală.
 • Povestea, felul în care au legat foarte bine filmul ăsta de primele două.
 • Imaginea dezolantă, post-apocaliptică a lumii anului 2018. Parcă era ruptă din Fallout 3.
 • Anton Yelchin, puştiul care l-a jucat pe Kyle Reese. Nu ştiam unde l-am văzut recent, dar am aflat când am ajuns acasă: Charlie Bartlett şi Star Trek (el era rusul, Chekov, ăla care nu putea pronunţa V-ul; ştiţi voi, Wulcan, Wictor, alea).
 • Sunetul, de la editare la efecte sonore, la surround, tot.

Ce m-a deranjat: sincer să fiu, nimic care să mă fac să strâmb din nas, ci doar mici chichiţe pe care le voi posta doar ca să fie ceva şi aici, să nu trăiţi cu impresia că e filmul perfect:

 • A lipsit intensitatea dramei din primele două filme. Nu a lipsit de tot, dar nu a fost la aceeaşi scară
 • Nu am înţeles foarte bine cine a fost personajul principal. Teoretic a fost John Connor, dar practic Marcus Wright a fost cel care a avut şi mai mult timp pe ecran, şi rol mai… principal, plm.
 • Au tăiat scena în care Blair făcea topless. Păcat, era curios şi gagica e bună.
 • 90% din film e colorat aproape sepia. Ştiu că se petrece în viitor, că e o lume distrusă de maşini şi că oamenii se chinuie să supravieţuiască, dar pun pariu că mai există culori.
 • Că veni vorba de viitor: la un moment dat unul din personaje primeşte o tură de chirurgie plastică, pentru că era cam prea julit pe faţă. Mă rog. Ce nu pricep eu: cum au reuşit ei să-i reconstituie faţa bietului om CU TOT CU BARBĂ?

Verdict: foarte, foarte tare! Ţineţi minte, însă, că eu sunt mare fan acţiune, efecte speciale, Christian Bale şi Terminator. Dacă nu v-a plăcut aşa cum mi-a plăcut mie, nu mă înjuraţi. Dacă, însă, sunteţi pregătiţi să vedeţi un film de acţiune bun, cu o poveste mai mult decât decentă, şi mai ales dacă sunteţi fani ai primelor două filme din serie, Terminator 4 merită toţi banii. Serios.

[IMDb link]

*şi anume Tomata cu jumătatea, Dan, băieţii de la Marele Ecran (Luci şi Richie), Răzvan, şi eternul Rob (nu-i blogger, da’ e comentator profesionist).

***

Apropo, bine v-am regăsit, după un weekend de tăcere. Să avem o săptămână frumoasă.

6 thoughts on “Terminator Salvation (2009)

 1. As mai aduga eu ca in filmul asta ploua cam mult si Christian Bale o sa ajunga un fel de Chuck Norris. :)) A jucat in Batman si acum in T4, what’s next. Da’ e bun, e bun. :D

  Si mi-a placut si mie, chiar daca nu e film de fete si am cam fost tarata, da’ nu-mi pare rau.

  Ah si mi s-a parut ca seamana muuult mult de tot cu T2, inclusiv la batalia finala, tot printre schele, otel topit, etc…

 2. Pff… pai bine ma vecine… Acuma tre’ sa astept sa apara varianta faina pe torenti, ca nu mai am public amator de terminatori, si voi v-ati vorbit sa mergeti si nu ti-o trecut prin gand sa adai un telefon, o piatra-n geam, ceva :))

 3. Pai ma, e viitorul, de aia i-au refacut fatza cu tot cu barba. Pentru ca se poate :) In viitor e asa de usor sa faci chestia asta, ca pana si in mijlocul unei lumi in conflict doctorii au timp sa-ti puna barba, sa ti-o tunda uniform, sa-ti taie si sa-ti pileze unghiile si probabil sa-ti dea si o acadica la externare. Makes perfect sense.

 4. “splendid”film..la naiba in puii mei ! :) porcarie mai mare nu am vazut pana acuma..mcg mc hammer asta cum lo chema a stricat filmul rau de tot(vezi charlie’s angels)..scenariu e la pamant..emotia,nu exista..nu are nicio legatura cu primele trei parti,doar titlul si scenariul(in unele momente)..practic este deja o telenovela de succes :) sa fim seriosi,fara arnold,fara j.cameron terminator nu exista degeaba l au facut,este bun de hbo si tv..ma rog l au facut pt bani..PS:dupa 18 ani ma asteptam la alte efecte speciale,au fost mai placute cele din t2(ups)..in fine,un film de vazut pt cei mici ori cand nu ai ce face(dar chiar cand NU ai ce face)..pace

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.