Outlander (2008)

Outlander e un film în care nişte vikingi se luptă cu monştri de pe alte planete. Deci, repet, vikings vs. aliens.

Bun, dacă încă mai citiţi, uite cum stă treaba: Outlander e un film de seria B ce trebuia să iasă direct pe DVD, dar a fost lansat, totuşi, şi în cinematografe, în luna ianuarie. La noi nu a ajuns, şi probabil că nici nu va ajunge. În schimb, îl găsiţi pe trackerele publice şi private.

Kainan (Jim Caviezel) e un om de pe altă planetă, prăbuşit cu naveta lui spaţială în Norvegia secolului 8, care aduce cu el, fără să vrea, un Moorwen. Moorwen-ii sunt nişte monştri bad-ass a căror planetă o colonizaseră oamenii lui Kainan, iar acum vor să se răzbune.

Povestea nu e cine ştie ce, scenariul e oarecum previzibil, clişeele sunt multe, dar nu deranjante, femeia principală e frumoasă, e o poveste de onoare, şi aşa mai departe, vezi orice film cu săbii. Efectele vizuale nu sunt, însă, de neglijat, scenele de luptă sunt bine închegate, iar Moorwen-ul e înfricoşător. Pe lângă astea, Ron Perlman are un rol secundar de bărbos nemilos, ceea ce mi se pare foarte tare.

Per ansamblu, Outlander nu e un film pentru mase, nu e un film pentru critici, nu e un film pentru fanii die-hard al genului SF, nici pentru fanii die-hard a filmelor cu dragoni şi săbii. E, însă, un film perfect pentru o sâmbătă după-amiază, pentru ceva diferit. Şi nu e un film prost, deloc, chiar dacă nu excelează cu nimic. Are foarte mare potenţial de a deveni un cult-movie.

Trailer
httpvh://www.youtube.com/watch?v=nCEu6Nr3x-w

[IMDb link]

6 thoughts on “Outlander (2008)

  1. Ei, nu-i panica, oricum n-am spoiluit ceva esential.

    In plus, mi s-a parut de cacat in primul rand ca au motivat comportamentul Moorwenilor, iar in al doilea rand felul in care l-au motivat. Sunt niste fucking monstri cu dinti mari, nu le trebuie suflet si razbunare. Fuck’em.

  2. :)) corect, chestia aia a fost weak şi nu era nevoie de subtilitatea ecopropagandistică. chestie care îmi aduce aminte de alt film ok cu ron perlman, the last winter

  3. Mie mi-o placut filmu asta chiar daca era plin de clisee. Incepand cu posterul care era arta frate, tipu cu o sabie in mana, un fel de conan din vremurile bune am vrut sa-l vad. Deci, cand am vazut trailerul am zis :”fuck, Alien/Predator meets Beowulf. tre sa fie misto” Si jim caviezel in leading role :D Goddamit, Jesus Christ fights vikings and monsters. Oricat de ridicol parea ideea totusi filmul a fost bine realizat, si ron Perlman era de nerecunoscut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.