Fanboys (2008)

Ptiii, ce film frumos. E vorba despre cinci prieteni, Star Wars fanboys. Unul din ei are cancer şi mai are de trăit doar vreo patru luni, cu vreo două prea puţin ca să poată prinde lansarea lui Star Wars Episode I (acţiunea filmului se petrece în 1998), aşa că pornesc într-o aventură în partea cealaltă a ţării, ca să pătrundă prin efracţie în Skywalker Ranch şi să fure o copie nefinisată a filmului.

E o comedie mişto, dar pentru asta Forţa trebuie să fie puternică cu tine: filmul e plin de referinţe la trilogia originală, iar majoritatea gag-urilor se învârt în jurul eternei dispute între Star Wars fanboys şi Trekkies.

Actorii sunt nişte puştani pe care sunt sigur că i-am văzut şi în alte producţii, dar nu pot să-mi amintesc exact unde. Dar sunt perfecţi pentru ce se vrea filmul a fi. Singura pe care am recunoscut-o a fost Kristen Bell, care e brunetă în filmul ăsta, şi e tot bunoacă. Când am văzut-o îmbrăcată în Leia am simţit o deranjare în Forţă. În plus, cameo-uri din partea lui William Shatner, Kevin Smith, Jason Mewes, Ethan Suplee, Billy Dee Williams (Lando Calrissian din trilogia originală), Raymond Park (Darth Maul în Episode I) şi Carrie Fisher, Princess Leia din trilogia originală.

Pentru fani, e de revăzut.

Trailer:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=d47taU_sTIs

[IMDb link]

4 thoughts on “Fanboys (2008)

  1. Mi-au plăcut la nebunie glumele cu fraierii ăia de Star Trekkeri. Star Trek sux!
    Abia aştept să apară filmul ăsta nou Star Trek, ca să nu-mi placă!
    O să mă uit la el numa să-mi pot bate joc după aia!

  2. Da, misto filmul. Si apare si Seth Roegen in mai multe roluri ceea ce mi se pare f cool, dumele cu trekies sunt f tari. Ceea ce e insa de remarcat e faza cu fanii care asteapta in cort in fata cinema-ului sa prinda avanpremiera. S-a intamplat asa ceva vreodata in Romania, sau macar in Europa…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.