(500) Days of Summer (2009)

E o comedie romantică a cărei intrigă poate fi rezumată parafrazând titlul unul alt film: “she’s just not into him”. Suntem avertizaţi de la început că este o poveste de “băiatul întâlneşte fata”, dar că nu e o poveste de dragoste.

Cu Zooey Deschanel şi Joseph Gordon-Levitt în rolurile principale, “500” prezintă, evident, 500 de zile din viaţa lui Tom, îndrăgostit de Summer, rănit de Summer, despărţit sau nu de Summer. Povestea, atipică comediilor romantice, dar atât de cunoscută unora dintre noi, nu e redată în ordine cronologică, ci sărind de la început la sfârşit, la mijloc, iar la sfârşit şi din nou la mijloc. Căci, ştiţi şi voi, când vă uitaţi înapoi, la o relaţie care a trecut, nu vă amintiţi niciodată totul cronologic, ci frânturi, scenete, momente anume din ce a fost. Toate bune deodată, toate rele deodată.

Zooey Deschanel e drăguţă, ca de obicei, iar Joseph Gordon-Levitt face faţă unui rol interesant şi schimbător. Muzica din film e foarte, foarte frumoasă (The Smiths, Regina Spektor, Feist, Simon & Garfunkel), iar cromatica pe albastru a filmului pune foarte bine în evidenţă ochii lui Zooey :) În plus, în unele momente mi-a amintit de Amelie. Filmul, nu fata.

E, fără îndoială, cea mai frumoasă comedie romantică pe care am văzut-o de multă vreme încoace. Peste 10 minute mă voi uita din nou la ea.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=PsD0NpFSADM

[IMDb]

8 thoughts on “(500) Days of Summer (2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.