A treia zi cu Timişoreana

(Păzea, post cu multe poze)

Spre deosebire de ziua de vineri, când a fost sufocant de cald şi de cea de sâmbătă, când a fost furtună, ziua de ieri a fost, din punct de vedere al vremii, perfectă. Numai bună pentru o bere.

Am ajuns la festival puţin înainte de ora 20, când Pasărea Colibri numai ce începuseră să cânte. Am fost puţin surprins, pentru că ştiam că ordinea ar fi inversă, mai întâi Loredana şi apoi Pasărea Colibri. Numai bine, însă, am apucat să mă strecor până în faţa scenei, să prind nişte poze cu Baniciu, Vintilă & co. la apusul soarelui.

Pasărea Colibri la Serbările Timişoreana

Pasărea Colibri la Serbările Timişoreana

Pasărea Colibri la Serbările Timişoreana

Pasărea Colibri la Serbările Timişoreana

Pasărea Colibri la Serbările Timişoreana

Au cântat, după cum era de aşteptat, cele mai frumoase melodii Pasărea Colibri, de la Miruna până la Vara la ţară, şi am fost surprins să văd că toată lumea cânta cu ei, de la oameni deja trecuţi de prima tinereţe până la tineri de 20 şi ceva de ani, şi chiar şi puşti de 14-15 ani care, altfel, ar putea trece foarte uşor drept cocalari în devenire. Asta înseamnă să faci muzică bună, cu adevărat.

Serbările Timişoreana

Serbările Timişoreana

Serbările Timişoreana

Cu câteva melodii înainte ca băieţii să termine, am părăsit înghesuiala din faţa scenei, spre bere. Căci, nu-i aşa, ce-i o serbare a berii fără un pahar în mână? Am găsit o coadă la care, pe lângă că nu era multă lume, servea şi o fată pe care până şi mândra-mi a recunoscut că e foarte frumoasă şi ne-am făcut plinul, urmând a ne îndrepta spre locul de întâlnire cu restul lumii, standul de suveniruri.

Fată frumoasă la Serbările Timişoreana

Serbările Timişoreana

Serbările Timişoreana

Serbările Timişoreana

După ce ne-am strâns (eu şi Corina, Tomata şi Cezar, Tudor şi Anca), ne-am aşezat pe iarbă (unde, mai târziu, ni s-au alăturat Richie, Horia, Bloo şi Ada şi, la un moment dat, un om beat şi simpatic, care ne-a cântat de la Elvis la Marcel Pavel) şi ne-am făcut provizii de bere, mici şi hamsii cu mujdei (de usturoi, din ăla de la care-ţi pucie clonţu’). =p~. Am rămas acolo, consumând treptat proviziile, până la sfârşitul festivalului, eu plecând puţin când au început Loredana şi Agurida să cânte, pentru a face nişte poze. Şi pentru că nu sunt fotograf de profesie şi nu ştiu să setez aparatul să pozeze bine pe lumină slabă, nu mi-au ieşit decât vreo două poze aproape decente.

Loredana Groza la Serbările Timişoreana

Loredana Groza la Serbările Timişoreana

Faţă de Loredana am conflicte interioare: pe de-o parte e bună, e MILF desăvârşit, dar pe de altă parte parcă a trecut de vârsta la care te dezbraci/îmbraci/dezbraci/îmbraci/dezbraci pe scenă. Pe de-o parte are o voce de excepţie, pe de altă parte a cântat melodii care aveau cel puţin segmente împrumutate (beat-uri de la Prodigy, The Ting Tings) sau erau împrumutate complet (Evo Zore, anyone? :) ). Făcând abstracţie de asta, Loredana e un entertainer desăvârşit şi nici muzica ei nu e de lepădat.

Un mare minus: am fost derutaţi cu toţii când s-a terminat festivalul şi nu au fost artificii. Vezi ce se întâmplă dacă ne obişnuiţi prost? :)
Un mare plus: a fost un weekend în care m-am distrat tare de tot.

Promo: Dacă sunteţi în Satu Mare (în week-endul 24-26 iulie), Iaşi (31 iulie-2 august), Bacău (7-9 august) sau Buzău (14-16 august), faceţi bine şi nu rataţi Serbările Timişoreana. E distracţie şi atmosferă foarte mişto, n-o să vă pară rău.

4 thoughts on “A treia zi cu Timişoreana

  1. ne dam in satu mare weekendu asta “mice”? :-)
    pe dooşase ie ziua lu` mama dar daca tot e plecata din tara, i-am zis ca nu-i mai dau cadou :-)

  2. Deci festivalu’ ăsta, în fiecare an e tot mai ampulea. E al doilea an în care nici nu m-am obosit să mă arăt prin zonă. Singurul lucru bun care a mai rămas din el, e berea. Ţin minte în urmă cu câţiva ani…era de vis.

  3. mistotica…pentru voi astia superiorii neintelesi de societate s-a deschis “Scartz” … meretzi toti acolo si incuiati poarta pe dinauntru.

    Loc mai plin de ifose si “artisti neintelesi” nu am vazut… Sunt convins ca esti pe tipar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.