SALUT MĂ NUMESC WUMI ABDUL ŞI AM O PROPUNERE DE AFACERI

Mă bucur că unii oameni încă mai pierd bani din cauza escrocilor virtuali. Pentru că orice om dispus să trimită bani într-o ţară din Africa după ce a văzut în ce hal e scris e-mail-ul care îl anunţă că va câştiga milioarde de lire sterline, o merită.

Să presupunem prin absurd că există unii oameni destul de naivi care să creadă că, din şase miliarde de oameni, chiar ei sunt norocoşii care au câştigat 5 milioane de dolari la o loterie din Marea Britanie. Să presupunem că se bucură când află că au moştenit 25 de milioane de euro de la o rudă îndepărată care întâmplător e prinţ nigerian (deşi omul e de la Vaslui din bunici ruşi sau ceva de genul ăsta). Să presupunem şi că închidem un ochi când acceptă să trimită 1000$ într-o ţară de care n-au auzit, cu speranţa că în două săptămâni vor primi în poştă 40% dintr-o afacere incredibilă. Da, sunt proşti şi naivi. Prost nu e ăla care cere, ci ăla care dă.

Însă nu îmi vine să cred că sunt oameni care au încredere într-un e-mail chipurile de la Loteria Angliei scris tot cu litere mari. Nu îmi vine să cred că un om care citeşte un e-mail de la un “afacerist” nu se întreabă de ce nu există semne de punctuaţie, sau există la modul haotic. Nu îmi vine să cred că un om care primeşte o moştenire din UK se lasă păcălit de engleza mai proastă ca a tov. Iliescu.

Aşa că mă bucur. În momentul în care ai citit e-mail-ul scris în halul în care a fost scris şi nu ţi s-a părut nimic ciudat, ba ai mai şi crezut bălăriile scrise în el destul cât să dai un reply, meriţi să fii separat de banii tăi.

5 thoughts on “SALUT MĂ NUMESC WUMI ABDUL ŞI AM O PROPUNERE DE AFACERI

  1. Eu cred ca am vreo cateva miliarde de dolari castigate pana acum la loteriile din Africa. Si eu ca prostu le arunc la gunoi :D.
    Fain e sa le trimiti injuraturi pe mail urmand ca apoi sa-ti trimita raspuns ca ai gresit datele personale :))

  2. Normal si foarte corect ca asta merita cine pune botul la asa ceva. Si daca te miri “cum de exista fraieri din astia”…..eu cred ca probabilitatile (alea de nu prea mi-au placut deloc la scoala) sunt de vina.Deci eu stiu ca ceva este ori imposibil ori probabil iar daca este probabil este posibil , iar daca trimiti 6 miliarde (bun…poate nu chiar 6) de e-mailuri in care ceri bani cateva sute iti trimit.Foarte destepti baietii care fac asta parerea mea si si mai destepti cei care le trimit bani :) sa aibe si sarmanii oameni de o bere ce naiba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.