La unguri

La unguri în oraşe se circulă bine. Pentru că au semafoare sincronizate, benzi multe şi şoferi cu bun simţ. La unguri, podurile sunt împodobite cu flori, nu cu beculeţele de la Crăciunul din 2001. La unguri e plin de fete frumoase, ioi. Şi la noi, dar la ei parcă sunt mai multe.

În parcare la Cora sunt mai multe maşini de Timiş şi Arad decât ungureşti. Înăuntrul supermarketului se vorbeşte româneşte ca acasă. Doar că am avut impresia că românii plecaţi acolo la cumpărături sunt mai simţiţi şi mai liniştiţi decât cei care-şi fac cumpărăturile acasă.

Dacă vi se face foame prin Szeged, vă recomand încă o dată Gringo’s, au mâncare mega bună, localul e foarte prietenos şi amuzant, iar preţurile sunt suspect de mici. Iar pe geam au un afiş cu Cocaine sold here. Ce-am mai râs. Ca să-l găsiţi, urmaţi indicatoarele spre Belgrad, va fi pe partea dreaptă, la un moment dat, pe o stradă cu mulţi copaci şi cu pistă de biciclete lângă trotuar.

Ungurii au Kinley Ginger Ale, Cherry Coke şi Schewppes Citrus Mix. Noi de ce nu avem?

Ungurii conduc maşini mici şi economice. Singurele Q7-uri şi BMW-uri noi văzute acolo aveau numere româneşti, de Bucureşti. Tot noi suntem şi cei care bliţuim şi depăşim pe linie continuă, în curbă.

Ungurii au piste de biciclete, trecere specială pentru acestea în intersecţii şi mulţi, mulţi biciclişti. Şi bicicliste. De la moşi la copii, de la bikeri cu BMX-uri la doamne cu Pegas-uri.

De-abia aştept Sziget Fest-ul.

13 thoughts on “La unguri

 1. Pentru ca parca numai la romani sunt niste autoritati incompetente…

  In alta ordine de idei, ii spuneam la Seba Tataru ca sunt cea mai mare fana a ta (a blogului, macar). Poate ne-om intersecta candva sa zic asta si live. :))

 2. ai dreptate in unele privinte…dar tot unguri raman, si nu-mi plac de fel…iar ca oameni, nu sunt intocmai toppingul de pe inghetata…

 3. nu sunt mai multe fete faine – in rest ai dreptate cam in tot ce spui ;)

  ai uitat ca ungurii au Canada Dry. Romanii au Mountain Dew ;)

 4. @Mihai: de ce te aşteptai la asta?

  @Teniescu: greşeşti mult aici, la ei se circulă cu viteza legală tocmai pentru că gaborii sunt stricţi. Iar cu românii sunt ai dracului şi caută şpagă.

  @Radu: wat.

  @Alina: mersi, mă flatezi :) Da, nu văd de ce nu am bea o bere.

  @Asspirin: nu sunt toppingul, dar nici noi nu suntem. În ultima vreme am ajuns să-mi schimb mult părerea despre ei, şi nu sunt răi. Sunt oameni ca toţi oamenii, cu bunele şi relele lor.

  @dahui: nu ştiu ce să zic de Amsterdam, Munchen şi Barcelona, pentru că nu le cunosc, dar sunt sigur că şi acolo ar fi mai bine.

  @chewbie: ba da au, serios. Vino la Sziget Fest dacă vrei să te-mbolnăveşti de pulă sculată. Cât despre Canada Dry, am văzut ieri şi din ăla, dar până atunci nu auzisem de el, habar n-am ce e ăla.

  @Cârtiţoiu’: I know, right? :D

 5. Ok, deci acolo se termina occidentul. Si incepe accidentul (diferenta de o litera, dar foarte importanta) numit Romania. Ce-ai descris tu acolo vad si eu in Anglia.

 6. Ungurii au cele mai urate femei. Si asta stie toata lumea. De ce credeti ca au sex-shop-uri din 50 in 50 metri, mai dese decat cosurile de gunoi. Poate asa li se mai scoala si lor.
  Tu ti-ai format o perere doar la un festival :P
  Femeile lor sunt urate. Asta e adevarul. Toata lumea stie. Urate rau de tot… grrrrrr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.