Ascundeţi bebeluşii

Ca urmare a incidentului de la Paris în care o ţigancă de etnie romă a lovit un poliţist cu un bebeluş, Comisia Europeană a emis o hotărâre de urgenţă prin care bebeluşii sub 18 luni sau sub 50 cm lungime vor fi clasificaţi ca armă albă.

Ca urmare a acestei hotărâri, pe teritoriul UE va fi interzisă deţinerea bebeluşilor de orice sex, rasă şi etnie în public, cu excepţia cazurilor în care posesorul deţine un permis special în acest sens (va fi emis de Inspectoratele Judeţene de Poliţie, în cazul României), iar bebeluşul este dotat cu cărucior şi lanţ (lanţul trebuie să aibă zala groasă de cel puţin 0,5cm; va fi ataşat atât de piciorul bebeluşului, cât şi de căruciorul din dotare).

În România, legea va intra în vigoare luni, 6 iulie 2009, în primele două săptămâni urmând ca bunul mers al lucrurilor să fie supravegheat de poliţiştii comunitari. Nerespectarea legii atrage după sine, pe lângă confiscarea bebeluşului, amenzi între 500 şi 1500 de lei, cazurile grave (deţinerea fără autorizaţie de gemeni, tripleţi, puradei) putând fi pedepsite chiar cu închisoare de la 6 la 12 luni.

7 thoughts on “Ascundeţi bebeluşii

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.