Locaţii bune pentru băut o zeamă în Timişoara

Adică acelea care îmi plac mie.

  • Taine – un local sub pământ, în locul fostului Hush, în Piaţa Unirii. Îmi place că, deşi nu e club, e muzică dată tare. E singurul loc unde am auzit Noir Desir, de exemplu. Îmi place că se poate cânta fără să îţi pese că se uită cineva ciudat la tine. Îmi place că e plin de oameni mişto pe care îi cunosc de o vreme. Îmi place că e 3,5 lei un Beck’s şi 4 lei un shot de tequila. E deschis zilnic de pe la ora 18 şi până după ora 3.
  • Irish Public House – sau “Irish 2” ori “Irish, ăla de lângă Tribunal”. Are tonomat cu fise, are bere la halbă de 1L, are ospătari prietenoşi şi atmosferă relaxată. E locul în care se ţin majoritate întâlnirilor comunităţii de bloggeri din Timişoara. Preţurile ar putea fi şi mai mici decât sunt, dar nu sunt exagerate. E deschis zilnic, nu ştiu exact între ce ore, dar pe la 2 şi ceva se cam pleacă.
  • Bunker – singurul “club” în care calc. E la subsol, sub Bierhaus (alt local de vizitat dacă-ţi place berea), tot în Piaţa Unirii. Se ţin concerte live diferite (folk, blues, alea) şi, din când în când, câte un stand-up comedy show. Berea e 5 lei (Carlsberg/Heineken), un shot cocktail Amnezia e 10, în rest nu ştiu. Muzica e bună (retro, alternativ, brit, dar şi porcării mainstream după o anumită oră), locul e destul de mare. E deschis joi-duminică, de seara până pe dimineaţă.
  • Erick’s Lounge Bar – e tot în Piaţa Unirii (can you see the pattern here? :) ), pe Alecsandri, vis-a-vis de îngheţătoria Timi’s. E diferit faţă de cele de mai sus. E relaxant, muzica e dată încet, în principiu club/lounge/chillout. O bere vine tot pe la vreo 5 lei, cocktailurile urcă mai sus, dar îmi place. Probabil că din cauza chelneriţelor cu care mă tachinez de câţiva ani deja, hehe. Alinuţo, citeşti? E deschis zilnic, de dimineaţa până pe la 1-2 noaptea.
  • Papillon – Papi pentru prieteni. Hai că ştiţi toţi unde e, în Unirii lângă galeriile Popa’s. E singurul birt non-stop din zonă. E prietenos, e mai tot timpul plin şi miroase a bere cu lemn înăuntru.
  • San Marzano Complex – singurul loc din Complex unde mă duc cu plăcere. Pentru că e pizza, bere, karaoke. Nu ştiu exact dacă e deschis chiar zilnic, dar ştiu că de joi până duminică e karaoke. San Marzano are, că veni vorba, cea mai bună pizza din oraş, mai ales San Marzano-ul de pe Cetăţii.

Ar mai fi de menţionat celălalt Irish Pub, Time Cafe (mai ales în serile cu menestrei), Business Cafe (pe lângă Park Place), Opera Cafe (în Piaţa Operei, în partea cu catedrala, lângă Enzo Bertini sau cum mă-sa-i zice). Dar astea mai rar.

10 thoughts on “Locaţii bune pentru băut o zeamă în Timişoara

  1. Aş fi trecut şi Spiritul, că şi eu am pierdut multe zile pe acolo, dar în ultima vreme mi s-a părut cam rece, nu ştiu de ce, şi evit să mai trec pe acolo de vreun an şi ceva.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.