Cele mai bune cockblock songs (sau “cântecele de blocare a cocoşelului”, cum ar veni)

Asta e cea mai bună compilaţie care încă nu există, dar lucrăm la asta, nu-i aşa?

Aşadar, dacă ai un frate, un coleg de apartament, un vecin cu pereţi subţiri (la cămin, par example), un prieten care încearcă să facă dragoste cu o fată (sau nu neapărat), cel mai frumos şi răutăcios mod de distracţie e să fii cockblock. Adică să deranjezi sau să previi actul, aparent inocent. Efectele cockblocking-ului sunt, în primă fază, nervi din partea celui blocat, iar în a doua fază, râsete şi veselie, între prieteni, la o bere, depănând poveşti din tinereţe şi oftând fericiţi şi melancolici “aaaah, studenţie…”.

Vai tu, să-l fi văzut pe Marcel cum n-a mai putut să-i facă nimic stricatei ăleia
'Vai tu, să-l fi văzut pe Marcel cum n-a mai putut să-i facă nimic stricatei ăleia'

Trecând peste tacticile evidente, adică prezenţa fizică în camera lor când ei vor să, sau replicile gen “bă, tu ce ai folosit atunci să scapi de lăţei, că îmi trebuie şi mie”, o modalitate foarte bună şi foarte subtilă e folosirea muzicii. Eşti în camera de lângă, dai boxele tare şi dai drumul la un playlist ales pe sprânceană. Cele mai de efect melodii sunt, pe încercate, următoarele:

  • Unchained Melody. Melodia reînregistrată de te mai miri cine în fiecare an, începând cu 1955, e atât de cheesy (brânzoasă, n.tr.) încât, la modul serios, poate să omoare o erecţie sau să taie cheful gagicii. Iar combinată cu flashback-urile din Ghost (pe care orice om cu cel puţin un ochi funcţional l-a văzut de cel puţin trei ori – pentru că, nu-i aşa, orice mamă l-a avut la vremea lui pe casetă video, tras de pe TVR 2, cam cu pureci, da’ merge), face minuni. Există, de asemenea, şi unele teorii cum tema melodică a piesei ar fi fost parte dintr-un ritual de sterilizare a bărbaţilor în unele triburi barbare de acum 3500 de ani, un fel de vasectomie rudimentară şi foarte dureroasă, atât fizic cât şi psihic.
  • Cargo – Mama. Mâna ta, părul tău, într-o seară mă alintai, alea, dragoste, chestii, merge. Spune maaaaa-măăă – cam ăsta ar fi momentul în care orice bărbat fără un complex oedipian e sortit eşecului. Plus că, şi de-ar fi versurile schimbate, parcă tot nu e melodie de fornicat.
  • Dido – Orice. Muzica lui Dido, deşi aparent nu e rea, e o combinaţie între jurnalul femeii bătute de soţul beţiv, pe care îl iartă pe principiul “mă loveşte pentru că mă iubeşte” şi timiditatea proaspetei tale prietene care e pusă pentru prima oară în situaţia de a fi rămas peste noapte la tine, iar dimineaţa să nu mai vrea să iasă din cameră nici măcar să se ducă să facă pipi, de ruşine faţă de părinţii tăi, că “o să se prindă că m-am culcat cu tine, ce-o să zică despre mine?”. Not cool.
  • Rednex – Cotton Eye Joe. Cu excepţia cazului în care sexul are loc la o nuntă, undeva în spate, pe nişte lăzi de bere, amândoi fiind beţi şi excitaţi de toată iubirea ce pluteşte în aer. Sau în cazul în care faceţi roleplaying, iar bărbatul are o pălărie de cowboy în cap, iar femeia are şa sau (şi?) ugere şi clopoţel la gât.
  • Mihai Mărgineanu – Trilogia Căcatului. În general, pentru că e o melodie de prost gust, fiind practic o odă fecalelor. În particular, pentru că e mişto tare şi nu odată am stricat momentul, începând să cânt împreună cu Mărgineanu melodia. Fuck you, shuffle!
  • Death Cab For Cutie – I Will Follow You Into The Dark. Pentru că, deşi e romantică, e o melodie în care conştientizarea morţii partenerei apare chiar în primul vers. Nu e chiar cel mai bun afrodisiac. Poate pentru fetişişti.
  • The Smiths – Girfriend In A Coma. Oricât de mult aş susţine că The Smiths sunt probabil cea mai tare trupă care a existat la un moment dat, şi oricât de tare aş crede că piesa în cauză e una din piesele lor cele mai bune, parcă nu mă văd dând ritmic din fese şi privind-o în ochi în timp ce Morrissey se întreabă dacă prietena mai iese din comă sau nu.
  • Lambada. Serios.

Şi astea sunt doar câteva. Cu puţină creativitate, imaginaţie, răutate şi umor, îţi poţi compila şi tu lista de melodii care să îl deranjeze pe prietenul tău cel mai bun în momentul în care e în camera de lângă, încercând să-ţi babardească fosta prietenă.

* Poate te interesează şi: Cele mai nepotrivite cântece (din playlistul masculului) pe care să faci dragoste

20 thoughts on “Cele mai bune cockblock songs (sau “cântecele de blocare a cocoşelului”, cum ar veni)

  1. Da’ sa iesi (din moment,hehe) sarind in sus si exclamand” aaaah, cat imi place asta” si sa te duci sa dai mai tare ti s-a intamplat? :))

    that’s been proven to be a cockblocker too, for guys with no particular musical taste or sense of humour:) but then again, who needs those?:D

  2. @Alice: not really, ca la levelul respectiv altceva conteaza.

    Da’ ideea în sine, cu muzica, e de mare rafinament. Cu prima ocazie, promit…

  3. @Korova: nu mi s-a intamplat, dar asta deja nu mai e vina cantecului, e vina omului, hehe. Desiiii… mi s-a intamplat de cateva ori sa incep, inconstient, sa cant ce canta in Winamp, in timp ce. Not so fun.

    @Alice: Nu cred ca ar merge neaparat, nu e o melodie pe care s-o bagi musai in seama cand esti prins in act. Dar cand vine, sa zicem, Coco Jambo iar tu esti in problema, parca nu poti ignora, hehe.

    @Radu: te rog sa si faci publice rezultatele :D

  4. Personal, nu cred ca Cranberries ar putea fi cockblock. Uita-te, de exemplu, la Linger, are versuri foarte pasionale: you gor me wrapped around your finger. Hehe.

  5. N-ai mai comentat, dar au mai comentat Stefani. E bug, o sa ma scap de counterul ala de comentarii cat mai curand.

  6. si sa aveti grija sa scoateti Vacanta Mare din playlist….desi comic nu e prea placut sa inceapa tipa sa rada in timpul actului, chiar daca is glume cu tenta :P

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.