Câteva cântece de Crăciun

Pentru că ne apropiem cu paşi mari de perioada aceea a anului în care ni se zice din toate direcţiile că e musai să fim mai buni, pun aici câteva din melodiile mele preferate, de sezon. Cu scuzele de rigoare celor care caută colinde, Hruşcă nu am. Dar ce am:

1. The Pogues – Fairytale Of New York. De la lansarea lui, în 1987, este votat aproape anual ca fiind cel mai frumos cântec de Crăciun al tuturor timpurilor. De asemenea, în fiecare an ajunge iar şi iar pe primele locuri în topurile vânzărilor muzicale. A fost lansat în zeci de variante, de către diferiţi artişti, dar niciuna din ele nu poate fi atât de frumoasă ca cea originală, cântată de The Pogues şi Kirsty MacColl.
[audio:04-Fairytale Of New York.mp3]
(download mp3)

2. Perry Como – Magic Moments. Deja o clasică, m-am îndrăgostit de melodia asta acum câţiva ani, când tot dădeau la televizor o reclamă la ceva cafea. Deşi nimic din melodie nu are legătură cu Crăciunul, a ajuns pentru o grămadă de lume să fie asociată cu un pulover gros şi pufos, şi cu mirosul de portocale şi brad.
[audio:26-Perry Como – Magic Moments.mp3]
(download mp3)

3. Bobby Helms – Jingle Bell Rock. Hai, pe asta o ştiţi toţi. Îmi place pentru că-mi aminteşte de o perioadă foarte frumoasă, liniştită şi fără de griji a vieţii mele, anume perioada în care ProTV-ul dădea anual Home Alone de Crăciun.
[audio:Bobby Helms – Jingle Bell Rock.mp3]
(download mp3)

Şi, pentru efect comic, Jingle Bells cântat “ca la turci”. Cu dedicaţie specială pentru toţi cei care şi-au petrecut vara prin Antalya:

[audio:Turkish version of JingleBells.mp3]
(download mp3)

7 thoughts on “Câteva cântece de Crăciun

  1. @Nu-i Panica: habar n-am, am renuntat la televizor de o vreme.

    @Alice: prima e preferata mea, fara indoiala. Ma trezesc ascultand-o si in restul anului, de altfel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.