Ada Milea

Mi-a plăcut dintotdeauna Ada Milea, încă de când toată lumea era înnebunită după Femur. Mi-a plăcut şi mai mult când a scos povestea lui Apolodor şi m-a dat gata de tot în 2005, când am prins Quijote într-un concert-surpriză (surpriză pentru mine, adică) la La John, în Vamă. Mi-a rămas de trei ani aproape întipărită în minte bucăţica aceea cu “dac-aş aveaaaa/o insulăăăăă/dac-aş fi numai eu/pe insulăăă” şi vocea Dorinei Chiriac, şi de-abia am aşteptat să revăd spectacolul, chestie care s-a şi întâmplat aseară, în cadrul Street Delivery.

Aparent era programată şi o întâlnire a bloggerilor în cadrul evenimentului, nu ştiu cum şi când s-a desfăşurat, dar cert este că la concert ne-am strâns eu, Alex, Anca şi Andreea pentru concert şi after-party (în localul preferat al bloggerilor, Irish PUBlic House, de lângă Tribunal).

Concertul trebuia să aibă loc în Cărtureşti, la etaj, dar după trei piese Ada l-a întrerupt, pentru că locul era prea mic pentru tot publicul venit să o asculte. Se stătea în spate, pe scări, iar unii care n-au mai avut loc să intre au rămas afară, încercând să audă ceva de la geam. Aşa că artiştii şi-au luat catrafusele şi s-au mutat cu chitări, microfoane şi boxe, jos, în faţa librăriei de pe strada Mercy, devenită pentru o zi Strada Quijote, unde au reluat spectacolul.

S-ar putea să fiu puţin subiectiv, dar concertul a fost perfect. Povestea lui Quijote şi a lui Sancho spusă şi cântată de Ada, Dorina Chiriac şi Bobo într-un mod unic, amuzant şi expresiv. După care, la bis, un fragmen din noul ei spectacol, adaptare a Nasului lui Gogol. Pe care de-abia aştept să-l văd în întregime. Cei trei au primit aplaude multe, pe măsura spectacolului, şi au cântat mult peste program, chestie care n-a putut decât să bucure pe toată lumea (într-o mai mică măsură pe Alex, care avea o nevoie gravă să-şi golească vezica, hehe).

Multe mulţumiri Adei Milea, Dorinei Chiriac şi lui Bobo pentru o zi frumoasă şi pentru ocazia unui final minunat al acesteia.

6 thoughts on “Ada Milea

  1. S-a lăsat cu dureri de la statul pe jos, dar nu mai contează. Cert este că Ada Milea face şi a făcut întotdeauna artă. Ce să îmi pot dori mai mult de la un concert?

  2. Intrucat nu am putut sa vin, m-am uitat pe you tube :( Bine ca v-ati distrat voi macar.

    Ps. In 2005 eram in vama in acelasi timp ;)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.